Sarı-kırmızılı kulüp, Trabzonspor'unsezon başında 5 milyon Avro bonservis bedeliyle İspanya'nın Sevilla Kulübü'nden transfer ettiği Fildişi Sahilli oyuncusu Didier Zokora'nın baldızı Maryam Abdelkader Fernandez'i kadrosuna dahil etti.
20 yaşındaki Fernandez, Zokora gibi ön libero mevkisinde görev yapıyor. Oyuncunun antrenörleri, son olarak İspanya'nın ikinci ligden birinci lige çıkan Tazaguilla Kulübü'nde forma giyen Fernandez'in oyun stilinin de Zokora'ya benzediğini belirtiyor.
Trabzon İdmanocağı Kulübü Kadın Takımı Şube Sorumlusu Mustafa Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kardeşi Nadia ve futbolcu Zokora ile birlikte Trabzon'da yaşayan Maryam Fernandez'in kendi isteğiyle kulübe geldiğini kaydetti.
Fernandez'in de Zokora gibi ön libero mevkisinde görev yaptığını kaydeden Mustafa Aksu, ''Onun gibi mücadeleci, pasları, top kesici özelliği var. Oyun stilleri aynı. Ligde kendinden bu sezon söz ettirecek'' ifadelerini kullandı.
Fernandez: Zokora'yı örnek alıyorum
Futbolu çok sevdiğini anlatan Fernandez, ''Zokora ile aynı mevkide oynamam benim için ayrı bir avantaj. Kendime Zokora'yı örnek alıyorum. Bana çok yardımı oluyor. Evde de sık sık onunla futbol konuşuyoruz. Maçlarını, kasetlerini izliyorum. Bana neler yapmam gerektiğini anlatıyor'' ifadelerini kullandı.
Zokora'nın oyun tarzını çok beğendiğini kaydeden Fernandez, ''Onun gibi oynamak istiyorum. Zokora da futbol oynamamdan dolayı çok memnun. Bana destek oluyor'' diye konuştu.