Turnuva'nın ev sahibi takımlarından Gana'nın Fas'ı 2-0 yenip ev sahipliği yaptığı Afrika Uluslar Kupası'nda A Grubu'nu lider olarak bitirip, çeyrek finale yükselmesi ülkede çılgınca kutlanıyor.
Ancak Siyah Yıldızlar lakaplı Gana Milli Takımı'nın oyuncuları, turu geçtiklerine tam olarak sevinemedi. Zira, takımlarından şampiyonluk bekleyen Ganalılar, futbolcularının üzerine titriyor ve her hareketlerini gözlem altında tutuyor. En ilginç tepki ise Teknik Direktör Nana Agyeman'dan geldi. Agyeman, Fas maçından sonra 24 saat kampın dışına çıkmalarına izin verilen futbolcuların seks yapmamalarını istedi.
Siyah Yıldızları uyaran Agyeman, enerjilerini milli göreve saklamalarını ve başka şeyler için harcamamaları gerektiğini belirterek, "Daha yolun yarısında olduklarını unutmamalılar. Performanslarını etkileyecek herhangi bir şeyden mutlaka uzak durmalılar" dedi. Gana, Afrika Uluslar Kupası'nda pazar günü Süper Kartallar lakaplı ezeli rakipleri Nijerya ile çeyrek finalde karşı karşıya gelecek.
Akşam