Sergio Ramos, milli takımı bıraktı

Katar'da düzenlenen 2022 Dünya Kupası'nda Luis Enrique yönetimindeki İspanya Fas'a elenerek turnuvaya son 16 turunda veda etmişti.

Enrique, bu turnuvada Sergio Ramos ve birçok yıldız oyuncuyu aday kadroya dahil etmemişti. Alınan başarısız sonucun ardından Luis Enrique ile yollar ayrılmıştı.

De la Fuente milli takımda düşünmediğini söyledi

İspanyol çalıştırıcının yerine ise Luis de la Fuente getirilmişti. Fuente'nin gelişiyle birlikte yeniden milli takıma seçilme şansı doğan Sergio Ramos'a kötü bir haber geldi.

Luis de la Fuente, Ramos'u kariyerinin sonuna kadar milli takımda düşünmediğini bildirdi. Bu karar sonrasında tecrübeli futbolcu Sergio Ramos, milli takım kariyerine nokta koydu.

"İspanya Milli Takımı'na veda vaktim geldi"

İşte Sergio Ramos'un açıklaması:

"İspanya Milli Takımı'na veda vaktim geldi. Bu sabah Luis de la Fuente'den bir telefon aldım ve kariyerimin kalanında ne yaparsam yapayım onun milli takımdaki planlarımın bir parçası olmadığımı ve olmayacağımı bana bildirdiler. Elde ettiğimiz tüm başarılarla paralel olarak bunun daha uzun süreceğini ve damaklarda daha iyi bir tatla biteceğini umduğum bir yolculuğun sonu büyük bir üzüntüyle geldi. Genç ya da daha az genç olmak bir erdem ya da kusur olmadığı gibi, performans ya da yetenekle ilgili olmayan geçici bir özelliktir. Ne yazık ki benim için öyle olmayacak çünkü futbol her zaman adil değildir ve futbol asla sadece futbol değildir."

180 maçta forma giydi

Tecrübeli futbolcu, milli formayla çıktığı 180 maçta 23 gol attı ve 8 asist yaptı. Ramos, milli takım formasıyla 1 kez Dünya Kupası'nı kazanırken, 2 kez de Avrupa Şampiyonası'nda kupaya uzandı.