- Victor Osimhen, Afrika Uluslar Kupası'nın en iyi 11'ine seçildi.
- Turnuvayı üçüncü sırada bitiren Nijerya'nın oyuncusu, organizasyonda 4 gol attı.
- En iyi 11'de Senegal ve Fas'tan dörder oyuncu yer aldı.
Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF), yaptığı açıklamada, 35. Afrika Uluslar Kupası'nın (AFCON 2025) en iyi 11'ini duyurdu.
Turnuva şampiyonu Senegal ile finalist Fas, organizasyonun en iyi 11'inde dörder oyuncuyla öne çıktı.
SENEGAL VE FAS'TAN DÖRDER İSİM
En iyi 11'e seçilen Faslı oyuncular arasında 7 maçta 2 gol yiyen kaleci Yassine Bounou ile Achraf Hakimi, Noussair Mazraoui ve 5 golle turnuvayı gol kralı olarak tamamlayan Brahim Diaz yer aldı.
İkinci kıta şampiyonluğunu kazanan Senegal'den defans oyuncusu Moussa Niakhate, orta saha oyuncuları Pape Gueye ve Idrissa Gueye ile turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen forvet Sadio Mane ilk 11'de gösterildi.
Turnuvayı üçüncü sırada bitiren Nijerya'da defans oyuncusu Calvin Bassey, kanat oyuncusu Ademola Lookman ve forvet Victor Osimhen en iyi 11'e seçildi.
Galatasaray'ın golcüsü Victor Osimhen, Nijerya'nın 3. olduğu organizasyonda 4 gol attı.
EN İYİ 11'E SEÇİLEN İSİMLER
Kaleci: Yassine Bounou (Fas)
Defans: Achraf Hakimi (Fas), Moussa Niakhate (Senegal), Calvin Bassey (Nijerya), Noussair Mazraoui (Fas)
Orta saha: Ademola Lookman (Nijerya), Pape Gueye (Senegal), Idrissa Gueye (Senegal)
Forvet: Brahim Diaz (Fas), Victor Osimhen (Nijerya), Sadio Mane (Senegal)
