Albümleri satış rekorları kıran müzisyen Chris de Burgh, 11 yıl aradan sonra Türkiye'de konser verecek
DHA

Dünya müzik listelerinde bir numara olan şarkıları ile geçtiğimiz 50 yılın en önemli müzisyenlerinden birisi olarak gösterilen aşk şarkılarının unutulmaz bestecisi Chris de Burgh, 26 Ekim Perşembe gecesi Lütfi Kırdar Anadolu Auditorium'da sevenleriyle buluşacak.

Arjantin asıllı İrlandalı pop - rock şarkıcısı Chris de Burgh, 1986 yılının hit şarkısı The Lady in Red'in yaratıcısı olarak, romantik müziğin önde gelen isimleri arasında yer aldı. Birçok albüme imzasını atan sanatçının Lady in Red ve The Traveller şarkıları, İngiltere başta olmak üzere 24 ülkede uzun süre bir numarada kaldı ve satış rekorları kırdı.

Çok dinlenen şarkılara imza attı

200’ün üstünde platin ve altın plak ödülü kazanan de Burgh'ün şarkıları dünya listelerinde defalarca bir numaraya yükseldi ve 1990'lı yıllarda radyolarda en çok çalınan şarkılar haline geldi.

Albümleri satış rekoru kırdı

Birleşmiş Milletler Ekonomik ve Sosyal Konseyi'nin beslenme kampanyasına destek veren ve şarkı sözü yazarlığı da yapan sanatçının Britanya’da Top 40’a giren çok sayıda eseri mevcutken, dünya çapında 45 milyondan fazla albüm satışına ulaştı.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)