Aşık Mahsuni Şerif anıldı

Anma töreni Hacıbektaş'ta bulunan Çilehane bölgesindeki mezarı başında düzenlendi.

Aşık Mahsuni Şerif anıldı

Aşık Mahsuni Şerif, Nevşehir'in Hacıbektaş ilçesinde, Çilehane bölgesindeki mezarı başında düzenlenen törenle anıldı.

Aşık Mahsuni'nin oğlu Ali Mahsuni, törende yaptığı konuşmada, babasının tüm dünyaya kendini sevdirmiş, kabul ettirmiş bir halk ozanı olduğunu belirterek, ''Sevenlerini burada görmek bizim için onurdur'' dedi.

Hacıbektaş Belediye Başkanı Alirıza Selman Pakoğlu da Aşık Mahsuni'nin günümüzün Pir Sultan'ı olduğunu ifade ederek, ''Aşık Mahsuni, tıpkı Pir Sultan Abdal gibi ezilenlerin yanında yer almış, onların sözcüsü olmuştur. Kendisini saygıyla ve sevgiyle anıyoruz'' diye konuştu.

Anma törenine, Ankara'nın Çankaya İlçesi Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz, eski Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş ile halk ozanı Musa Eroğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.

AA