Taken 2 İstanbul’da çekiliyor

Taken 2 İstanbul’da çekiliyor

Aksiyon dozu artırılan filmin yönetmen koltuğunda bu kez Olivier Megaton oturuyor. Megaton, filmin Eminönü'ndeki setinde Hürriyet Kelebek'in sorularını yanıtladı.

"Taken 2" filmi için beş haftadır İstanbul'dasınız. Öncelikle çekimlerin nasıl geçtiğini sormak istiyorum...

Ben beş yıl önce de "Hitman" filmi için İstanbul'da çekim yapmıştım. O filmin ikinci yönetmen yardımcısıydım. Yıllar sonra yeniden burada çekim yapmak çok güzel. Neredeyse hiçbir şey değişmemiş. Kamerayı nereye koyarsanız koyun, görüntü grafiksel ve tematik. Burada çekim yaparken çok güzel bir doku yakalıyorsunuz.

"Taken 2"de çok fazla aksiyon sahnesi var. Burada rahatça çalışabiliyor musunuz?

Çok iyi hazırlanmış bir ekibimiz var. İyi bir ekiple dünyanın her yerinde kolay çekim yaparsınız. Bugün Süleymaniye Camii'nin önünde bir çatışma sahnesi çektik. Bazı kişileri korkuttuk ama çevredekiler çekimlere yavaş yavaş alışmaya başladı. Sesleri duyduklarında ya da sahneyi gördüklerinde, bunun bir film çekimi olduğunu anlayabiliyorlar. Bu da işimizi kolaylaştırıyor. Balat'ta patlama sahnesi çektik, Kartal'da arabalara takla attırdık. İnsanlar bu tarz çekimleri izlemekten keyif alıyor.

TÜRKİYE TATİLİNDE BÜYÜK TEHLİKE

"Taken" seyircisi, devam filminin neden İstanbul'da çekildiğini merak ediyor...

Senaryoyu Luc Besson ve Robert Mark Kamen birlikte kaleme aldı. Böyle bir aksiyon filmi için seçebileceğiniz pek fazla şehir yok. İstanbul'un eşsiz ve çok filme konu olmamış bir güzelliği var. Asya ve Avrupa'yı bir araya getirdiği için, İran ve Irak sahneleri kadar Avrupa sahnelerini de bu şehirde çekebilirsiniz. Kuzeye gittiğinizde Bulgaristan ya da Romanya sahnelerini de çekmeniz mümkün. Burada size birçok seçenek sunuluyor.

"Taken 2"nin ilk filmden farkı ne olacak?

- İlk filmden daha fazla aksiyon içerdiğini söyleyebilirim. Bu kez Liam Neeson'ın oynadığı eski CIA ajanı Bryan Mills ve eski karısını çok büyük bir tehlike bekliyor. Bryan'ın kaçırılan kızını kurtarmak için öldürdüğü adamlardan birinin babası, intikam için Türkiye tatillerinde peşlerine düşüyor. Bu filmde iki babanın karşılıklı mücadelesini izleyeceksiniz.

LIAM NEESON, BU FİLM İÇİN BİÇİLMİŞ KAFTAN

İlk filmde Maggie Grace'in oynadığı Kim Mills karakterine çok az yer verilmişti. Bu filmde de Bryan Mills karakterinin yer aldığı sahnelerin azaltıldığı söyleniyor. Doğru mu bu?

Bryan Mills'i yine filmin başından sonuna göreceksiniz ama Maggie'nin rolü büyüyor. Bir önceki filmde kendisini sadece filmin başında ve sonunda görebilmiştik. Bu kez filmin merkezinde yer alıyor. Maggie çok çalışkan bir oyuncu. Liam da öyle. Liam, çekimlerinden bir hafta önce gelip dövüş sahnelerine hazırlanmaya başladı. Bir tarafta Maggie, diğer tarafta Liam'ın olması filmi zenginleştiriyor.

Liam Neeson ile kimyanız tuttu mu?

Kendisiyle daha önce de çalışma imkânı bulmuştuk. Onunla aynı pencereden bakıyoruz, bu da çalışırken büyük kolaylık sağlıyor. Biz uzun yıllardır tanışıyoruz, o köklerinden oyunculuğuna kadar her şeyiyle bu film için biçilmiş kaftan.

AKSİYON FİLMLERİNİ İZLEMİYORUM BİLE

Son üç filminiz aksiyon türündeydi. Bir sonraki filminiz de öyle olacak. Aksiyon filmleri yönetmeye devam edecek misiniz?

İlk filmim aksiyon türünde değildi. Bu işe girince ve daha çok aksiyon filmi yönettikçe, daha fazla şey öğrendim. Ama amacım aksiyon filmi yönetmeni olmak değil. Aslına bakarsanız aksiyon türünde filmleri izlemiyorum bile. Ben gerilim türünü seviyorum. David Lynch, Stanley Kubrick tarzını kendime yakın buluyorum. Yine de böyle filmler yaptığım için kendimi şanslı hissediyorum.

FİLMİN YÜZDE 80'İ İSTANBUL'DA GEÇİYOR

"Taken 2"nin İstanbul çekimleri için yapım servisi veren Karma Films'in sahibi Diloy Gülün, filmin ön hazırlıklarının mayıs ayında başladığını söyledi. Filmin yüzde 80'inin İstanbul'da geçtiğine dikkat çeken Gülün, "Taken 2, İstanbul için tasarlanmış bir film. Aynı zamanda Türkiye'de çekilmiş en yüksek bütçeli film olma özelliğini taşıyor" dedi. Beş haftadır Karaköy, Eminönü, Balat, Kapalıçarşı, Beyoğlu, Kuruçeşme, Topkapı, Salacak ile Hotel Les Ottomans, Legacy Hotel ve Barcelo Eresin'de, ayrıca Dalaman, Göcek ve Köyceğiz'de çekim yapan ekip, üç hafta daha İstanbul'da olacak.