Türkvizyon'da Türkiye temsilcisi Funda Kılıç finale kaldı

EW

Tataristan Özerk Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da bu yıl ikincisi düzenlenen Türk Dünyası Şarkı Yarışması "Türkvizyon" başladı. İlki geçen yıl Eskişehir'de düzenlenen yarışmanın ikincisi 2014 Türk Dünyası Kültür Başkenti Kazan'ın "Tatneft-Arena" buz hokeyi sarayında gerçekleştirildi.

TÜRKİYE'Yİ TEMSİL EDEN FUNDA KILIÇ YARI FİNALDE 2. OLDU

Türk Müzik Birliği (TMB) TV projesi olan yarışmada Türkiye'yi, Belçika'da yaşayan Funda Kılıç temsil etti. Yarı finalde 25 ülke ve topluluktan katılan sanatçılar, 12 kişinin yer alacağı final için performanslarını sergiledi. Jüriden en yüksek puanı Tataristan'ı temsil eden Aydar Süleyman aldı. Türkiye'yi temsil eden Funda Kılıç ise ikinci olarak finale yükseldi.

21 Kasım'da yine aynı salonda finalde mücadele etmeye hak kazanan diğer 10 ülke de "Türkmenistan, Bosna Hersek, Özbekistan, Kırım, İran, Makedonya, Kırgızistan, Rusya, Başkurtistan Cumhuriyeti ve Kazakistan" oldu.

Funda Kılıç - Hoppa HD Yarı Final Türkvizyon 2014 Turkey

''İNŞALLAH BİRİNCİ OLURUZ''

Funda Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerini destekleyen herkese teşekkür etti. Kılıç, "İnşallah finalde birinci oluruz. Kazan seyircisi beni ilk kez görmelerine rağmen çok büyük destek verdi" dedi.

TMB TV, TAT Medya ve TÜRKSOY'un ortaklığıyla düzenlenen organizasyon, Türk dili konuşan ülkelerin ses sanatçılarını bir araya getirmek, dostane ilişkilerin korunması, pekiştirilmesi ve söz konusu ülkelerin ortak müzik kültürünü, dilini, sanatını, gelenek ve göreneklerini dünya kamuoyuyla paylaşmasına vesile olmayı amaçlıyor.