Altın Palmiye lezbiyen aşka

Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'yi iki kadın arasındaki aşkı anlatan Adele’in Yaşamı filmi kazandı.

Altın Palmiye lezbiyen aşka

Altın Palmiye lezbiyen aşka

Cannes film Festivali'nde bu yılın ödülleri sahiplerini buldu. En iyi film ödülünü lezbiyen bir aşk hikayesini anlatan Abdellatif Kechiche imzalı "La Vie d'Adele" (Mavi En Sıcak Renktir: Adele'in Yaşamı) filmi kazandı.

Steven Spielberg başkanlığındaki jüri filmde rol alan Adele Exarchopoulos ve Lea Seydoux'u da ödüllendirdi. Filmde Exarchopoulos kendisinden daha yaşlı bir kadına aşık olan 15 yaşındaki bir genç kızı canlandırıyor.

EN İYİ ERKEK OYUNCU

En iyi erkek oyuncu ödülü "Nebraska" filmindeki performansıyla Bruce Dern'e; en iyi kadın oyuncu ödülü ise "The Past" filmindeki performansıyla Berenic Bejo'ya gitti.

DİĞER ÖDÜLLER VE SAHİPLERİ

En İyi Kadın Oyuncu: Berenice Bejo - The Past

Jüri Büyük Ödülü: Inside Llewyn Davis (Joel & Ethan Coen)

Jüri Ödülü: Like Father, Like Son (Hirokazu Koreeda)En İyi Senaryo: A Touch of Sin - Zhangke JiaEn İyi Yönetmen: Amat Escalante - HeliEn İyi Erkek Oyuncu: Bruce Dern - NebraskaAltın Kamera: Ilo Ilo (Anthony Chen)En İyi Kısa Film: Safe (Byoung-gon Moon)