Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı
ensonhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Sarayı'nda ünlü isimlerle iftar yemeğinde bir araya geldi.

İftarda Erdoğan'la sohbet edip fotoğraf çektiren ünlü isimler, iiftar yemeğiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

İftara katılan sanatçılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la beraber geçirdikleri o anlarda yaşadıklarını ve gözlemlerini paylaştı.

Gözlemlerini ve düşüncelerini paylaşanlar arasında Organ Gencebay da yer aldı.

Orhan Gencebay: Harika bir geceydi

Devletin sanatçılara yönelik desteğini bir kez daha yanlarında hissettiklerini belirten Gencebay, "Tabii ki devletimiz, ülkemizin en büyük ismi, Cumhurbaşkanımız çağırdı. Biz de iftara şerefle gittik, vatandaş olarak gerekeni yaptık. Herkes de memnun oldu. Uzun zamandır birbirini görmeyen dostlar birbirini gördü. Bu arada Cumhurbaşkanımız bütün masaları tek tek dolaşıp teşekkür etti ve gönül aldı. Harikaydı, çok iyiydi." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı

Demet Akalın: Çok keyifliydi

"Tüm sanatçılar adına Cumhurbaşkanımızdan gece yarısından sonra müzik kısıtlamasının kaldırılması konusunda talepte bulundum. Böyle bir davete katılmak, Ramazan ayında iftar yemeğinde bir araya gelmek çok keyifliydi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı

Hülya Avşar: Herkes birbirine güzel bakıyordu

Oyuncu ve şarkıcı Hülya Avşar, Türkiye Cumhurbaşkanının iftar programına katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, "Siyasetten uzak, kargaşadan uzak, herkesin sadece birbirine güzel baktığı bir ortam oluyor. Senede bir olan bu davette herkesin birbirini görmesi ve hatır sorması bana keyif veriyor." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı

Hülya Koçyiğit: Hepimiz mutlu olduk

Oyuncu Hülya Koçyiğit, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın iftarda kültür ve sanat camiasından isimleri ağırladığını, keyifli bir buluşma olduğunu anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın mütevazı ev sahipliğiyle herkesin hatırını tek tek sorduğunu anlatan Koçyiğit, konuşmasının da kendilerini tatmin ve onore ettiğini kaydederek şu ifadeleri kullandı:

"Cumhurbaşkanımız ve muhterem eşi Emine Hanım çok değerli konuklarıyla bu akşam iftar yaptı. Her zamanki gibi mütevazı kişiliği ile hepimizi tek tek selamlayıp hatırını sordu ve kültür sanat insanlarını onore edecek çok güzel bir konuşma yaptı. Hepimiz çok mutlu olduk."

Birol Güven: Sigarayı bırakıp bırakmadıklarını sordu

"Uzun süredir görüşmeyen insanlar birbirlerine sarıldılar. Cumhurbaşkanımız bütün masaları tek tek dolaşıp tüm misafirlerle tek tek el sıkıştı. Tüm katılanlara kendi alanlarıyla ilgili sorular sordu, neredeyse herkesin çalışmalarını oldukça detaylı biliyordu. Bu beni çok şaşırttı çünkü çok yoğun bir insan.

Bizlerle diziler, filmler üzerine konuştu. Bazı arkadaşlarımıza da sigarayı bırakıp bırakmadıklarını sordu. Bırakmalarını istedi. Klasik bir iftar menüsü vardı; iftariyelik, pide, çorba gibi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı

Bahadır Yenişehirlioğlu: Gönül birlikteliğimiz var

Oyuncu Bahadır Yenişehirlioğlu, büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanının bütün kültür dünyasını ve sanatçıları tek bir çatı altında toplayıp, mübarek ramazan ayında iftar yapıyor olmasının kendi adına sevindirici olduğunu söyledi.

Pek çok alanda iştigal eden değerli sanatçıların bu vesileyle bir arada bulunduğuna dikkati çeken Yenişehirlioğlu, "Beyefendi ve Hanımefendi sağ olsunlar, tek tek masaları ziyaret ettiler, sanatçılarla sohbet ettiler, hatırlarını sordular. Bu tip durumları önemsiyorum. Hem ramazan ayının birlik ve beraberlik tesisi açısından hem ramazan ayının kutsiyeti açısından hem de büyük Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan'ın sanata, sanatçıya ve kültür hayatımıza verdiği değer açısından son derece ehemmiyetli buluyorum." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la programda özçekim yapan Yenişehirlioğlu, "Eskiye dayalı bir hukukumuz vardır. Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanıdır. Dolayısıyla gönül birlikteliğimiz de vardır. Sevdiğim bir insandır, insanın sevdiğiyle fotoğraf çektirmesi son derece doğaldır." dedi.

Fotoğrafın sosyal medyada paylaşmasından rahatsızlık duyan kesimlerin olduğuna işaret eden Yenişehirlioğlu, şöyle devam etti:

"Özel bindirilmiş kıtalar var malumunuz. Bunlar 'Ne yapalım da çemkirelim, ne yapalım da hadiseyi küçük düşürelim?' şeklinde gayret içindeler ama acınacak durum. Ben hiç bunlara itibar etmiyorum. Benim kim olduğum, ne olduğum, sanatım, yazarlık hayatım, hukuk dünyasıyla yaptığım mazideki geçmişim, şimdi aktör olarak ortaya koyduğum performanslar zaten ortada. Niyetimiz, fikrimiz, yazdıklarımız, çizdiklerimiz, konferanslarda anlattıklarımız çok net ortada. Dolayısıyla böyle küçük, zayıf, vasıfsız tavırlara karşı zaten bir şey demiyorum. Bunlar olağan şeyler sosyal medyada ama ben yaptığımın arkasındayım ve de çok mutluyum açıkçası."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la iftar yapan sanatçılar yaşananları anlattı

Coşkun Sabah: Bu programın bazı yerlere çekilmesi anlamsız

Türk sanat müziği sanatçısı, yorumcu ve bestekar Coşkun Sabah, davete nazikçe karşılık verdiklerini, iftarın gerçekleştiği salonda samimi bir ortam bulduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bütün sanatçılarla tek tek ilgilendiğini ve sohbet ettiğini vurgulayan Sabah, "Bu programın sosyal medyada bazı yerlere çekilmesini çok anlamsız buluyorum. Bir sanatçı politik fikirlerini içinde saklar, dışarı vermez ama bu bir devlettir, Cumhurbaşkanının davetidir. Buna bence daveti alan herkesin katılması çok normal, olağandır. Ben bunun başka yerlere çekilmesine karşıyım." değerlendirmesini yaptı.

Bu konuda algı oluşturmak isteyen bir grubun olduğunu, bunu külliyen reddettiğini ifade eden Sabah, "Bu davete icabet eden herkesin yandaşlıkla itham edilmesini ben reddediyorum. Biz bütün ideolojilerle barışığız. Çünkü sanatçıyı her kesimden insan dinler, her kesimden seveni vardır." diye konuştu.

Coşkun Sabah, her zaman devletinin yanında olduğunu sözlerine ekledi.

Metin Şentürk: Bildiğimiz yakınlığı yine yaşadık

Şarkıcı Metin Şentürk ise Cumhurbaşkanı Erdoğan ile her ortamda diyalog kurma imkanı bulduğunu, kendisinin Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Erdoğan'ın da kendisini çok sevdiğini dile getirdi.

İftarın tevazu dolu ortamda gerçekleştiğinin altını çizen Şentürk, "Cumhurbaşkanımızın sanat dünyasına bildiğimiz yakınlığını yine yaşadık. Keyifli bir iftardı." dedi.

Koronavirüs salgını sürecinde sanat camiasının bu kadar geniş kapsamlı bir araya gelemediğine dikkati çeken Şentürk, yemekten ziyade verilen mesajı ve içeriği bakımından iftarı anlamlı bulduğunu kaydetti.

Şentürk, "Bence bu iftar güzel bir bütünleşme ifadesi taşıyordu, keyifli bir topluluk vardı. Dolayısıyla umarım bu mesaj da yerine ulaşır." diye konuştu.

Şoray Uzun: Hiç bu kadar enerjik ve sağlıklı görmemiştim

Oyuncu ve sunucu Şoray Uzun da samimi ortamda çok güzel bir iftar ve gece yaşadıklarını söyledi. İftarın çok samimi bir ortamda cereyan ettiğini kaydeden Uzun, "Ben belki 10 yıl belki daha fazla oldu, Sayın Cumhurbaşkanımızın davetlerine icabet etmeye çalışıyorum fakat hiç bu kadar enerjik, bu kadar neşeli, hiç bu kadar hayat dolu, hiç bu kadar sağlıklı görmemiştim. Bir yurttaş olarak onu böyle görmek benim adıma çok sevindirici oldu, çok mutluydum. Abartmıyorum, bütün konuklarla tek tek ilgilendi, herkesle birebir diyalog kurdu. Hal hatır sorduk birbirimize, o başarılar diledi, ben de muvaffakiyetler temenni ettim." ifadelerini kullandı.

Şoray Uzun, Erdoğan'ın başta kendisinin de olmak üzere birçok sanatçının yer aldığı sinema ve dizi filmlerindeki sahneleri iyi bildiğini aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasını tatmin edici bulduğunu belirten Uzun, uzun zamandır göremedikleri meslektaşlarını bu vesileyle görme imkanı bulduklarını sözlerine ekledi.