Hadise frikik vermekten kurtulamadı

Ereğli'de konser veren Hadise, ilk canlı sahne performansındaki şovu ile yaklaşık 10 bin kişiyi coştururken, giydiği süper mini elbiseleriyle frikik vermekten kurtulamadı. Michael Jackson'un, dünyadaki binlerce sanatçı ile birlikte kendisini de etkileyen bir isim olduğunu belirten Hadise, ölümünün büyük kayıp olduğunu söylerken, dans ekibi Jackson için hazırladıkları bir gösteriyi sundu. Konserin sonunda Hadise ile birlikte çiftetelli oynayan Ereğli Belediye Başkanı CHP'li Halil Posbıyık ise, Jackson'un 2010 yılında konser vermek için Ereğli'ye gelmek için söz verdiğini, ancak bunun kısmet olmadığını söyledi.




İlk kez playback yapmadı

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'nde düzenlenen Uluslararası Sevgi, Barış, Dostluk, Kültür ve Sanat Festivali'nin ilk akşamında Hadise sahne aldı. Konserlerinde canlı okumadığı için eleştirilere neden olan Hadise, ilk canlı sahne performansını gerçekleştirdi. Eurovision'un ardından da ilk büyük sahnesine çıkan Hadise, konser öncesinde gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Her genç kız gibi giyinmeyi, alışveriş yapmayı çok sevdiğini belirten Hadise, değişik şeyleri denemeyi çok sevdiğini söyledi. İlk kez bir canlı performans gerçekleştireceğinin hatırlatılması üzerine Hadise, "Evet, canlı orkestramızla ilk kez olacak. Çok mutlu, çok heyecanlıyım. Çok çalıştık, inşallah herkes beğenir. Zaten ben hiç playbek okumadım. Hep canlı okudum. Sadece şarkılar teypten geliyordu o kadar. Bunu çok sanatçı yapıyor. Dünya çapında ünlü olan sanatçılar da yapıyor bunu. Hiç öyle bir fırsatımız olmadı yoğunluktan dolayı. Şimdi kapandım, saklandım, kaçtım ve hazırlandım, her şeye hazırım" dedi.

Biraz kendime vakit ayırdım
Rahatsızlığından dolayı bir kaç konserini iptal ettiğini hatırlatan Hadise, "Şimdi çok iyiyim. Her insan gibi ben de biraz kendime vakit ayırdım. Kendime geldim, sporumu yaptım, sağlıklı yemeklere döndüm, çok iyiyim, çok huzurluyum" dedi. Kitap okumayı çok sevdiğini belirten Hadise, gece gezmelerini sevmediğini, sadece işiyle insanların karşısına çıkmak istediğini söyledi.

Frikik vermekten kurtulamadı
Siyah mini bir elbise ile sahneye çıkan Hadise, şarkılarıyla hayranlarını coşturdu. 3 şarkı okuduktan sonra elbisesini değiştiren ve yine başka bir mini elbise ile sahneye çıkan Hadise, frikik vermekten kurtulamadı. Dansları ve şarkılarıyla alanı dolduran kalabalığı coşturan Hadise, yeni evlenenlerin ellerini kaldırmasını isteyerek, "Allah hepinizi mutlu etsin. İnşallah bir gün benim de başıma gelir" dedi. Yeni bir albüm çıkardığını ve isminin "Kahraman" olduğunu söyleyen Hadise, "Neden kahraman? Çünkü beni seven, beni koruyan, beni nerede olsa destekleyen bir kaç kahramanım var. Eminim hepinizin de vardır böyle kahramanları. Bana da öyle kahramanlar lazım. Bazen buluyoruz, bazen de kaybediyoruz. Bu albüm benim için çok önemli. Bu sene neler yaşadıysam, bütün yaşadıklarımı albüme koyduk. Çok güzel bir sene yaşadım. Beni hep güldürdünüz, desteklediniz, teşekkür ederim" diye konuştu.

Jackson anısına dans gösterisi
Çok önemli bir yıldızı kaybettiklerini belirten Hadise, "Allah rahmet eylesin. Michael Jackson çok önemli, çok büyük bin insan, büyük bir kayıp. Benim gibi dünyadaki binlerce sanatçıyı da etkileyen bir isim" dedi. Hadise, son elbisesini giymek için sahneden indiği sırada dans ekibi, Jackson anısına hazırladıkları gösteriyi sundu. Jackson'un dans figürlerinden oluşan gösteri büyük alkış aldı.

JACKSON 2010'DA EREĞLİ'YE GELECEKTİ
Konserinin son bölümünde beyaz mini bir elbiseyle sahneye çıkan Hadise, eski ve yeni albümünden okuduğu şarkılarla sevenlerini eğlendirdi. Ereğli Belediye Başkanı Halil Posbıyık, yaklaşık 2 saat sahnede kalan Hadise'ye çiçek, plaket ve çeşitli hediyeler verdi. Bu sırada bir konuşma yapan Başkan Posbıyık, Hadise'nin ilk kez 2006 yılında Ereğli'de konser verdiğini hatırlatarak, "O zaman kendisine, 'denizin mavisi, ormanın yeşili, güneşin sarısının orijinal renkleri dünyada sadece Karadeniz Ereğli'de vardır. Ereğli'yi görmeden ölmek, öbür dünyaya eksik gitmek demektir' demiştim. 'Ben eksikliğimi giderdim' demişti. Türkiye'deki bütün sanatçıları sahneye çıkardığımız için rahmetli Michael Jackson'ı da Ereğli'ye getirmek istiyorduk. 2008'de yaptığımız görüşmede, 2009'da konserlerinin yoğun olduğunu, ama bu festivalin varlığını bildiğini, 2010 yılında Ereğli'ye gelmek istediğini söylemişti. Michael Jackson, sadece konser için değil, Ereğli'yi görüp eksikliğini gidermek için gelecekti. Ama kısmet, rahmetli oldu, eksikliğini gideremeden öbür dünyaya gitti. Onun için akrabalarınıza, eşlerinize, dostlarınıza, sanatçılara söyleyin, mutlaka Ereğli'ye gelsinler ve eksikliklerini gidersinler" dedi.

Konserin final bölümünde Hadise, isteği üzerine Başkan Posbıyık ile sahnede çiftetelli oynadı. Konser, havai fişek gösterisiyle sona erdi.