Okan Üniversitesi'nin manken hocası Ebru Güzel

ebru güzel

Geçen yıl ‘Stajyer Mafya’ filminde mafyöz bir Rus kadınını canlandıran Ebru Güzel, podyumlardan akademik dünyaya geçti. Geçtiğimiz hafta Nebahat Çehre’nin sinemadaki varisi ilan ettiği Ebru Güzel, döneminin en önemli mankenlerindendi. Herkes podyuma dikkat kesilmişken o akademik çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Şimdi Okan Üniversitesi’nde Pazarlama ve Reklamcılık Bölüm Başkanlığı görevini yürütüyor..

Okan Üniversitesi'nin Yrd. Doç. Dr. Ebru Güzel-Foto Galeri

Okan Üniversitesi'nin manken hocası Ebru Güzel

Okan Üniversitesi'nin manken hocası Ebru Güzel

Star gazetesinden Soner Can Ebru Güzel'le konuştu.

MODEL OLMASAYDIM DOÇENT DE OLAMAZDIM

- Podyumlardan yürüdünüz akademik hayata geçtiniz. Var mı böyle bir şeyin benzeri?

Bildiğim kadarıyla yok. Aslolan insanın başarıyı hak etmesi için çok çalışması. Ben de çok çalışarak bu hedefe ulaştığımı düşünüyorum. .

- Peki bu kariyer planlı bir iş miydi?

Sadece planla mümkün değil. Bazen hayat, planların çok dışında akar. Çocukluğumdan bu yana öğrenme isteğim hiç azalmadı, aksine arttı. Sevgili hocam Prof. Dr. Sedefhan Oğuz’un kılavuzluğu da benim için çok değerliydi.

Okan Üniversitesi'nin manken hocası Ebru Güzel

- “Keşke hiç mankenlikle filan vakit kaybetmeseydim. Şimdi akademik hayatımda daha iyi yerlerde olurum” dediniz mi?

Modellik yapmasaydım kendime yatırım yapamazdım. İnsanlar çalışmaktan dinlenmeye vakit bulamadıkları devirde ben kütüphanede zaman hovardalığı yaptım. Bu nasıl büyük bir lüks anlatamam. Şükürler olsun ki yaratıcıya beni model fiziğiyle dünyaya getirdiği ve özgürlüğümü bana bağışladığı için!