Ünlü olma tüyoları

Yedi yıldır mankenlik, modellik ve sunuculuk yapan, pek çok reklam filminin yanı sıra Osman Sınav'ın "Pars Kiraz Operasyonu" filminde rol alan Eda Özerkan, 21 Mart'ta seyirciyle buluşacak olan Talip Karamahmutoğlu'nun "Girdap" adlı sinema filminde başrol oynadı. Üniversiteli modern bir gencin, katıldığı bir İslami terör grubunun etkisiyle canlı bomba olmaya kadar giden dramını beyazperdeye aktaran filmde Özerkan, "Uçurtmayı Vurmasınlar" filminin küçük Barış'ı olarak tanınan Ozan Bilen'in sevgilisi Zeynep'i canlandırdı. 23 yaşındaki Özerkan, fragmanda yer alan cesur sahneleriyle de dikkatlerine üzerine çekti.

Nerelisiniz, oyunculuk yaşamınız nasıl başladı?

Babamın memleketi Malatya, aslen Malatyalı'yım ama ben Adana'da doğdum. Lise mezunuyum. Üniversiteye hazırlık yapıyorum. Daha önce üniversiteyi kazandım ama istemediğim bir bölümdü. Grafikerlik eğitimi aldım, hâlâ da grafikerlik ve resim üzerine eğitim almaya devam ediyorum. 17 yaşında Neşe Erberk'te modellik yapmaya başladım ama şu anda modelliği ikinci plana attım. Son dönemde ise oyunculuğa ağırlık verdim.

Ailenizde oyuncu var mı?

Yok, babam emekli polis, annem ev hanımı. Dört kız kardeşiz. Biri bankacı, ikisi muhasebeci. Bizim dört kız kardeş en belirgin özelliğimiz gözlerimiz ama içlerinde uzun boylu, esmer ve zayıf bir tek benim. Boyum 1.75, kardeşlerim 1.65 falan... Çocukken çok çirkindim. Kimse çirkinim diye beni yanına almazdı. Büyüyünce çok değiştim.

Çirkin ördek yavrusu masalındaki gibi mi?

Evet, aynen öyle. Büyüyünce kuğu oldum (Gülüyor).

İlk hangi projede rol aldınız?

Osman Sınav'ın yönettiği "Pars Kiraz Operasyonu" filminde rol aldım. Orada Komiser Füsun karakterini canlandırdım. Rolüm kısaydı ama benim için çok kıymetli bir tecrübeydi. Çünkü Osman Sınav gibi usta bir yönetmenle çalıştım.

Oyunculuk eğitimi aldınız mı?

Ayla Algan'dan aldım. Şu anda kendisi de oyuncu olan Murat Cemcir'den de haftada bir gün, beş saat oyunculuk eğitimi alıyorum.

"Girdap" filmi neyi anlatıyor?

İslami terör, milliyetçilik gibi günümüzün de en büyük sorunları gözler önüne seriliyor. Filmde partnerim Umut'u canlandıran Ozan Bilen, canlı bombaya dönüşüyor. Sevgilisi olarak ben de Umut'un bir uçtan bir uca yaşadığı değişime tanık oluyorum. Tam bir dram.. Tanık olduğum olaylar sonrası Zeynep'in dramı da filmde anlatılıyor. Çok zor bir konu, filmde çok iyi anlatıldı.

Filmde partnerinizle samimi görüntüleriniz yayınlandı. O sahneler sizi zorladı mı?

O sahnelerde o kadar gerilmedim. Çünkü kendimi o sahnelere bir haftada hazırladım. Psikolojik olarak bütün perdeleri kapattım. Çünkü öpüşme sahnesi sokakta çekilecekti. O sırada kendi kendime, burada profesyonelce işimi yapıyorum, sağdan soldan kim bakar, ne der ilgilenmeyeceğim dedim. Zor bir sahneydi ama en kısa sahnemiz o, oldu. Bir saatte bitirdik. Çoğu insan 'Çok etkilendin mi, gerildin mi, partnerinle neler yaşadın?' gibi sorular soruyor. Ama ben o duruma tamamen iş olarak baktığım için fazla gerilmedim. Fotoğraflarımı gazetede gören çevremdeki kişiler, 'Bundan sonra sana ahlaksız ya da seni sinirlendirecek teklifler gelebilir" dedi ama kesinlikle gelmez. Bundan eminim.

Niye böyle düşünüyorsunuz?

Çünkü bana gelen bütün teklifler önce menajerim ve aynı zamanda en yakın arkadaşım olan, kararlarına sonuna kadar inandığım ve güvendiğim Aslı İslamoğlu'na gidiyor. Türkiye'de menajerlik sistemiyle çalışmaya kimse alışamadığı için insanlar böyle düşünüyor ama benim bir ajansım var. Bana asla öyle ahlaksız ya da beni gerecek teklif direkt gelmez. Ayrıca biz o sahneleri, film renklensin diye çekmedik. Zaten filmi izleyen insanlar, konuyu görünce o sahnenin ne kadar gerekli olduğunu görecek. Orada bir aşk var ama çocuk dini bir toplulukla tanışınca öyle bir değişim yaşıyor ki. Sokakta sevişecek kadar rahat bir çocukken, yaşadığı değişim sonrası elim eline değdinde 'İmam nikâhı kıyalım' diyecek noktaya geliyor.