TRT ŞEŞ TARTIŞILDI
ENSONHABER.com/ÖZEL
Ahmet Kaya'nın hayatına mal olan ve daha önce hiç yayınlanmayan klip ilk kez Türk televizyonlarında yayınlandı. NTV'de yayınlanan Can Dündar'ın sunduğu "Neden" programında TRT'nin Kürtçe yayını tartışıldı. Programda, Kürtçe klip çekeceğini söylediği için saldırıya uğrayarak Paris'e kaçmak zorunda kalan ve burada hayatını kaybeden Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya da katıldı.
AHMET KAYA'NIN KÜRTÇE KLİBİ İLK KEZ EKRANDA
Ahmet Kaya'nın uğruna bunları yaşadığı Kürtçe şarkısı bugüne kadar hiçbir yerde yayınlanmadı. Kaya'nın ölümünden sonra 2001 yılında yayınlanan 'Hoşçakal gözüm' isimli albümde yer alan Karwan (Kervan) isimli şarkının video klibi ilk kez bu akşam NTV ekranlarında yayınlandı.
"KEŞKE 9 YIL ÖNCE YAYINLANSAYDI"
Ahmet Kaya'nın eşi Gülten Kaya, kaybettiği eşinin klibinin yayınlanmasının ardından neler hissettiğinin sorulması üzerine, "Artık hiç bir şey hissetmiyorum. Keşke bu klip 9 yıl önce televizyonlarda yayınlansaydı da biz de bu acıları yaşamasaydık" şeklinde konuştu.
TRT ŞEŞ YAYINLAYACAK MI?
Şimdi merak edilen konu ise, bu klibin TRT'nin Kürtçe yayın yapan kanalı olan TRT 6'da yayınlanıp yayınlanmayacağı. TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Ahmet Kaya'nın hayatı ile ilgili bir belgesel çekilmesi projelerinin olduğunu açıklamıştı.
KARWAN (KERVAN) ŞARKISININ SÖZLERİ
Kani diherikin.. Karwan diçün.. Tişt nema li dü.. Hevi ar ü dü.. Ü baye gerok Ji xew rakirin.. Birhatinen kür.. Çave teyi giri.. Leve te yi gezo ax ax..
Karwan diçe zü.. Şare mi ni dür.. Beje bav ü de.. Yara çav li re..
Eze bem,bem ü bem.. We bete ew roj
(Çeşmeler akıyor
Kervan gidiyor
Geride bir şey kalmadı
Umut,ateş ve duman
Ve gezgin bir rüzgar
Uykudan uyandırmışlar
Küllenmiş derin anıları
Ağlamaklı gözlerin
Ballı dudakların
Kervan hızla gidiyor
Uzaktaki kentime
Söyle anne ve babaya
Yol gözleyen sevgiliye
Geleceğim
O gün gelecek)