Behzat'ın 'Ç'si deşifre oldu

Behzat'ın 'Ç'si deşifre oldu

Radikal gazetesinden Koray Çalışkan sevilen dizi Behzat Ç.'nin setine konuk oldu. Herkesin merakla beklediği Behzat Ç.'nin 'Ç'sinin ne anlama geldiğini açıkladı.

İşte Koray Çalışkan'ın o yazısı:

Erdal Beşikçioğlu ile oturduk. Siyah deri ceketi, tespihi, kahvesi... Sigara tuttu. Altı aydır içmiyorum. Koskoca Behzat komiserim tutmuş. "Ayıp olur la!" dedim içimden, yaktım. Gözüm votka da aradı. İlk soruyu sorduğum gibi kendimi Harun gibi hissettirdi, fırçayı yedim: "Öyle bir soru soruyorsun ki bana sosyologların bu konuyu hazırlayıp bir rapor sunması gerekiyor." Bir nefes daha çekip, sordum: "Ne var şu Behzat'ta?"

BEHZAT ADALET İÇİN SEVİLDİ

"Valla nedenini hiç sorgulamadım ama Emrah'ın iki romanı vardı bu karakterleri anlatan. Orada çok insani duygulara sahip, yanımızdaki yöremizdeki biri... Bunu da bir kahramanlık kadrajında anlatamazsın. Köşk ya da konaklarda macera dolu bir dünyaya sahip değil, kendi bir macera içerisinde yaşayan insan bir adam. Etik değerleri var, alkol içip içmemesi değil adalet kavramıyla ilgili problemleri var... Son yıllarda... Adalet mekanizmasına çok çomak sokuldu, bunu göstermek için iyi bir göstergeydi. Bunun için sevildi... Yok Behzat güçlü bir adam değil, kendiyle mücadelesi olan, kendini bulmaya çalışan bir karakter hepimiz gibi... Yani ölene kadar da arayacak muhtemelen."

BEHZAT Ç.'DEKİ 'Ç' NE DEMEK

Laf lafı açtı, set bekledi. Ayrılma vakti geldi. Bizim setten, Türkiye 'nin Behzat Ç'den. Bir iyi haber, sinemada Behzat'ın hikâyesi devam edecek. Ve gideceğiz. İzleyeceğiz. Her şey bir yana, hakikate çekildiğimizden, hakikati çektiklerinden... Behzat Ç.'nin Ç.'sini açıklamanın zamanı geldi. O Ç gerçeğin Ç'si. Ama G ile başlıyor diye kızmayın, hikâyede o kadar şaşırtmaca olur.