Cumhuriyet'in yeni Genel Yayın Yönetmeni Çakırözer oldu

utku çakırözer

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu, İbrahim Yıldız'ın istifasıyla boşalan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevine Utku Çakırözer'in atanmasına karar verdi.

UTKU ÇAKIRÖZER KİMDİR?

1970 yılında Eskişehir'de doğdu. Eskişehir Anadolu Lisesi'nden mezuniyetinin ardından, Bilkent Üniversitesi'nde mühendislik alanında lisans ve siyaset bilimi alanında yüksek lisans dereceleri sahibi oldu.

ABD'de Maryland Üniversitesi Phillip Merrill Gazetecilik Okulu'nda bir yıl interaktif gazetecilik eğitimi aldı.

Gazeteciliğe 1994 yılında Cumhuriyet Gazetesi'nde stajyer olarak adım attı.Kanal 6 ve TRT'deki görevlerinin ardından 1996'da girdiği Milliyet'te sırasıyla siyaset, savunma ve dış politika alanlarında muhabirlik yaptı.

Mesleki bilgi ve deneyimini artırmak için gittiği ABD'de Nisan-Ağustos 2008 tarihleri arasında Los Angeles Times Gazetesi'nde; Eylül 2008-Temmuz 2009 tarihleri arasında da Washington Post Gazetesi'nin multimedya bölümünde çalıştı. Ağustos 2009'da Akşam Gazetesi'nin Ankara Temsilcisi olan Çakırözer, 2010 yılı Nisan ayından 2014 Eylül ayına kadar Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilciliği görevini yürüttü. Çakıözer, Eylül 2014'te Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği koltuğuna oturdu.