Haşmet Babaoğlu'ndan Ahmet Altan'a salvolar

Haşmet Babaoğlu'ndan Ahmet Altan'a salvolar

Taraf'ın 5 yıl Genel Yayın Yönetmenliği'ni yapan Ahmet Altan, seneler sonra ilk kez röportaj verdi. O röportaj dün Hürriyet Pazar'da yayınlandı.

Sabah yazarı Haşmet Babaoğlu, bugünkü yazısında Ahmet Altan'ın Hürriyet'e konuşmasını eleştirdi, Ahmet Altan'a bu gazeteyle olan geçmişini hatırlattı.

Haşmet Babaoğlu'nun yazısında, Ahmet Altan'ın Taraf Gazetesi'nde 23 Temmuz 2008 tarihli ve "Hürriyet'in Yalanları" başlığıyla yayınlanan "Hem gazete çıkarıp hem de gazetecilik yapmazsanız, sonunda sığınacağınız yer alçaklığın o karanlık mağarası olur" sözleri ön plana çıkıyor.

Haşmet Babaoğlu'ndan Ahmet Altan'a salvolar

ÖZGÜRLÜK ARADIĞINIZ YER PATRONUNUZUN KESESİ DEMİŞTİ

"Hürriyet'te dün de Ahmet Altan'ın söyleşisini okuduk. Bir zamanlar 'Atakürt' yazısı nedeniyle ayrılmak zorunda bırakıldığı; 2010 yılında bütün yöneticilerine 'Sizin özgürlük aradığınız yer patronunuzun kesesi' diyerek seslendiği Doğan grubunun amiral gemisinde...

"SIĞINACAĞINIZ YER ALÇAKLIĞIN KARANLIK MAĞARASI OLUR"

Yani daha birkaç yıl önce 'sonunda sığınacağınız yer alçaklığın karanlık mağarası olur, o mağaraya girer ve yalanlar söylersiniz' dediği gazetede... Şimdi 'paralelin ne suçu var' diyor, AK Parti'ye veryansın ediyor ve tabii yeni romanına da değiniyordu Altan. Aslında bir tuhaflık yoktu, Altan bunu daha önce de defalarca yapmıştı.

KENDİNE KARŞI OLMA BE YAHU!

Peki bunca lafı niye ettim? Değer mi? Belki değmez ama şunu söylemek istiyorum... Gazeteciler profesyoneldir. Uygun gördükleri, meslek etiklerine aykırı saymadıkları durumlarda şu veya bu kurumda çalışırlar. Yürümezse de, çeker giderler. Fakat edebiyatçı diye geçinenlerden, hele hele okurlarına ahlak dersi vermeyi sevenlerden insan farklı bir tutum beklemez mi? Erdoğan'a, iktidara, şuna buna karşı ol; onlar hiç dert değil. Fakat kendine karşı olma be yahu! Yanlışta olacağına yalnız ol! Çok mu zor?"

HAŞMET BABAOĞLU'NUN YAZISININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Ahmet Altan'ın AK Parti kehaneti

Haşmet Babaoğlu'ndan Ahmet Altan'a salvolar