Hürriyet'ten THY için karalama haber

Hürriyet'ten THY için karalama haber

Hürriyet THY'nin dünyadaki imajına yönelik bir karalama habere daha imza attı. Gazete, FlightStats adlı web sitesinin "uluslararası havalimanlarındaki zamanında kalkış oranlarını inceleyen araştırmasına" dayanan bir haber yaptı. Haber için Hürriyet'in web sitesindeki başlık ise "THY ÇOK FENA SINIFTA KALDI" şeklinde oldu.

HÜRRİYET: "THY 35 HAVALİMANINDAN 33. OLDU"

Hürriyet'in FlightStats verilerine dayandırdığı habere göre Atatürk Havalimanı'ndan haziran ayı boyunca kalkış yapan 15 bin 492 uçaktan sadece yüzde 38,02'sinin zamanında kalktı. 15-29 dakika arası gecikenlerin oranı yüzde 40,91, 30-44 dakika arası gecikenlerin oranı yüzde 15,16, 45 dakikadan fazla gecikenlerin oranı ise yüzde 5,92 oldu. Atatürk Havalimanı bu oranlarla araştırmada değerlendirilen 35 uluslararası havalimanı arasında ancak 33'üncü olabildi.

THY'NİN YOLCU SAYISINDA ARTIŞI GÖRMEDİLER

Araştırmayı yayınlayan Hürriyet, THY'nin Ocak-Haziran 2012 döneminde 17.8 milyon olan toplam yolcu sayısı aynı dönemde 22.4 milyona ulaştığını ise görmezden geldi.

THY, Ocak-Haziran ayları arasındaki yolcu sayısını yayınladı. Buna göre THY'nin yolcu kapasitesinde iç hatlarda yüzde 23 dış hatlarda ise yüzde 28'lik bir artış gerçekleşti.

Hürriyet'ten THY için karalama haber