Kurtlar Vadisi'ndeki ŞİFRE kafaları karıştırdı
ENSONHABER.com/ÖZELKurtlar Vadisi Pusu'da heyecan fırtınası dozunu arttırıyor. Her bölümde gündemdeki konularla ilgili ince göndermeler yapan dizinin son bölümlerine istihabratçılar arasındaki çekişme damgasını vuruyor.

'İHTİYARLAR' POLAT'LA GÖRÜŞMEK İSTİYOR
Dizinin son bölümlerinde ortaya çıkan ve istihbarat birimleri ile ilişkili olan 'ihtiyarlar' Polat Alemdar'la görüşmenin yolunu arıyordu. Dizinin bir önceki bölümünde Polat Alemdar'a "İskeledeki vapura bin. Vapur'daki mavi montlu adamın yanına git. O seni bize getirecek" mesajı göndermişlerdi. Ancak Polat Alemdar, iskeleye geldiğinde, Muro tarafından kaçırılan Ahu'yu gördüğü için bu buluşma gerçekleşmemişti.

POLAT'A GELEN ESRARENGİZ DAVET
Dizinin yayınlanan son fragmanında 'ihtiyarlar' Polat Alemdar'a babası Ömer Baba aracılığı ile bir davet gönderiyor. Ömer Baba'ya camide verilen bir pusulada, "Ölü balığın canlanıp denize girdiği yerdeyiz" ifadeleri yer alıyor. Dizinin fanatikleri, şimdiden bu şifrenin ne anlama geldiğini tartışmaya başladı. "Şifrede bahsedilen yer neresi?", "Polat Alemdar bu randevuya gidecek mi?" gibi sorular zihinleri meşgul ediyor.




ÖLÜ BALIK ŞİFRESİ NEREDEN ÇIKTI
Kurtlar Vadisi Pusu'nun son bölümünde ortaya çıkan bu şifreyi ENSONHABER deşifre ediyor. "Ölü balığın canlanıp denize girmesi" nereden geliyor? Aslında şifre, dinler tarihinde ve Kuran'da da geçen bir olaya dayanıyor. Dinler tarihinde geçen ve Kuran-ı Kerim'de yer alan Kehf Sûresi'nde anlatılan olay, Hz. Musa'nın, Hızır (a.s) ile buluşması. Hızır (a.s) Kehf Suresi'nde "Katımızdan kendisine bir rahmet verdiğimiz ve kendisine ilim öğrettiğimiz kullarımızdan bir kul..." olarak tarif edilmiştir.

Bu rivayetlere göre bir gün Hz. Mûsâ İsrâil oğulları arasında vaaz ederken ona kendisinden daha hikmet ve ilim sahibi kimsenin olup olmadığı sorulmuştu. Hz. Musâ: "Hayır, yoktur!" diye cevap verince Cenâb-ı Hak bir vahiyle Hz. Mûsâ'yâ Mecme'u'l-Bahreyn'de (iki denizin kavuşum yerinde) kullarından salih bir kul olan el-Hadır (Hızır)'ın kendisinden daha âlim olduğunu bildirdi. Bunun üzerine Hz. Mûsâ hizmetinde bulunan genç bir delikanlı ile Hızır'ı bulmak üzere uzun bir yolculuğa çıktı. İkisi, iki denizin birleştiği yere ulaşınca, yolculukta yemek üzere azık olarak yanlarına aldıkları balıklarını unutmuşlardı ve balık bir delikten kayıp denizi boylamıştı. Hz. Mûsâ oradan bir süre uzaklaştıktan sonra yemek için delikanlıdan balığı çıkarmasını istediği zaman balığın denize dalıp kaybolduğunu fârkettiler. Hz. Mûsâ'nın Hızır'ı bulmasının alâmeti, bu balığın kaybolması olduğundan derhal oraya geri döndüler ve orada Hızır (a.s.)'ı buldular. Bundan sonra Hz. Mûsâ'nın Hızır ile, Kehf Sûresi 66-82. âyetlerinde anlatılan yolculuğu başladı.
Şimdi gözler Kurtlar Vadisi Pusu'nun Mecme'u'l-Bahreyn'i (iki denizin buluştuğu yer) neresi olacak sorusu soruluyor. Dizinin senaryosunun İstanbul'da geçtiğini varsayarsak, bu yerin Marmara ve Ege Denizi'nin buluşma yeri olan İstanbul Boğazı. Peki Polat Alemdar burada buluşacağı, kendinden daha çok 'bilgi sahibi' olan ihtiyarlarla beraber nasıl bir yolculuğa çıkacak? Dizinin bu haftaki bölümü, merak edilenler konusunda yeni ipuçları sunacak.

FORUMLARDA TARTIŞILAN SENARYOLAR
Polat Alemdar'a babası aracılığı ile gönderilen mesajla ilgili olarak bir çok forumda izleyiciler tarafından farklı senaryolar üretiliyor. Bu senaryoların bir bir çoğunda "Ölü balığın canlanıp denize girdiği yer" ile ilgili çeşitli iddialar yer alıyor.

İşte forumlarda yer alan çeşitli senaryolar:

1 Kız Kulesi
2 Elifin mezarı
3 Ali'nin mezarı
4 Yedikule zindanları...

*******************
Polat'ı mabedde oldürüpte dirilttikleri yer. Orayı kastediyorlar. Bundan başka bir anlam çıkaramadım. Büyük bir ihtimal, Dikilitaş'ın oralar, ya da Karahanlı'yı öldürdükleri yerin yakınlarında.

********************

Bu dediğin doğruysa ihtiyarlar mabeddekiler yani maskeli şövalyeler..
Yani Karahanlı'yı öldürenler ve Polat'ı bayıltanlar.. Eğer bu dediğin doğru çıkarsa seyirci büyük bir şok yaşıyacak.

********************

Hatırlarsanız Elif bir asansörde bayıltılıp kaçırılmışt ve kendine geldiğinde Kız Kulesi'nin karşısında bir bankda uyanmıştı. Bence orası ihtiyarlarin dediği yer..

********************

Ölü Balığın Canlanıp Denize Girdiği Yerdeyiz...

Ali Candan'ın ( Ölü Balığınn ) canlanıp ( Polat Alemdar olarak ) Vadiye ( Denize ) girdiği Yerdeyiz.

Yani Aslan Akbey'in, Ali Candana öldü süsü verip , Polat Alemdar olarak Vadi'ye sokmak için , Duran Emmi'yle buluştukları yer ...

Gönlümden geçen diğer ihtimaller :

1. Polat'ın Tapnıakçılar tarafindan , bir iğneyle yeniden hayata döndürüldüğü yer, ya da Karahanlı'nın öldürüldüğü yer ...

2. Dikilitaş

ENSONHABER.com/ÖZEL