Yıldıray Oğur'dan 'PKK değişmiyor' yazısı

Yıldıray Oğur'dan 'PKK değişmiyor' yazısı

Kobani'de IŞİD'in üstünlük sağlaması üzerine Türkiye'de sokak terörü meydana getirmeye çalışan PKK'nın tutumu "Çözüm süreci bitiyor mu, Türkiye 90'lara geri mi dönüyor" sorularını da beraberinde getirdi.

PKK KATI TUTUMUNU SÜRDÜRÜYOR

Türkiye gazetesi yazarı Yıldıray Oğur, devletin 90'larda olduğu gibi PKK ve Kürt siyasi hareketine karşı sorun değil, çözüm odaklı yaklaştığını hatırtalarak PKK'nın katı tutumunu hala sürdürdüğü üzerine bir yazı kaleme aldı.

"ASKERE LEŞ TOPLATMAM" DİYEN KOMUTANDAN, PKK'LILARI TEDAVİ EDEN DEVLETE GELDİK

İşte o yazıdan bazı bölümler:

“PKK’lıların leşlerini askerime toplatmam” diyen komutanların devletinden, Kobani’de savaşırken yaralanan PKK komutanlarının sınırdan alınıp tedavi için hastaneye götürüldüğünü duyuran devlete geldik.

ATARLANAN BAŞBAKANLARDAN DEMOKRAT BAŞBAKANLARA GELDİK

“Tükürüğümüzle boğacağız”larla “tek bir terörist kalıncaya kadar”larla atarlanan Başbakanlardan, polise verilecek yetkilerin özgürlük alanlarını kısıtlamayacağının garantisini vermeye çalışan Başbakanlara geldik. Katı olan her şey buharlaşıyor. PKK hariç.

PKK 90'LARIN DÜNYASINDA YAŞIYOR

PKK, dün cenazesi kaldırılan Doğan Güreş’in kudretli bir komutan olduğu günlerdeki gibi bir örgüt hâlâ. Dili, talepleri, tehditleri, örgütlenme biçimi, hâlâ “yakarız biz de İstanbul’u”yla iş yapabileceğini zannetmesi… Sovyetler yıkıldı. Gorbaçov bile yok artık. Castro yok. Arafat yok. Ama PKK 80’lerin, 90’ların dünyasında yaşıyor.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN