Mehmet Altan Sabah'ın atılmayan manşetini deşifre etti

Mehmet Altan Sabah'ın atılmayan manşetini deşifre etti

Sabah gazetesinin önceki gün anonsladığı ve dün yayınlanacağını belirttiği 'bomba' haberini yayınlamaması medyada günün konusu olmuştu.

Gazetenin anonsladığı ancak yayınlayamadığı manşetle ilgili çarpıcı iddialar var. Gazeteci yazar Mehmet Altan, Sabah gazetesinin atamadığı manşetin Suriye'de düşürülen Türk jetiyle ilgili olduğunu iddia etti. IMC TV canlı yayınına katılan Altan, askerin hükümeti düşen uçakla ilgili konuda kandırdığını öne sürdü.

SABAH'TA DEĞİL TARAF'TA MANŞET OLDU

Altan'ın bu iddiaları Genel Yayın Yönetmeliği'ni ağabeyi Ahmet Altan'ın yaptığı Taraf gazetesinin bugünkü manşetinde de yer alıyordu.

Gazete önceki gün internet sitesinden yaptığı anonsta haberin "Ankara'da dengeleri değiştireceğini" iddia ederek şunları yazmıştı:

SABAH HABERİ BÖYLE ANONSLAMIŞTI

"Habercilikte uzak ara önde giden Sabah gazetesi bir kez daha Türkiye 'nin gündemini belirleyecek. Haftalardır üzerinde en çok konuşulan ve akıllarda soru işaretleri bırakan bir olayın perde arkası tüm ayrıntılarıyla göz önüne serilecek. Ankara 'da hiçbir şey gizli kalmayacak, dengeler sil baştan yeniden kurulacak. Yarın Sabah okunacak ve konuşulacak."

İŞTE MEHMET ALTAN'IN O AÇIKLAMALARI

MEHMET ALTAN İMC TV'DE AÇIKLADI

İMC TV 'ye konuk olan Mehmet Altan , Sabah'ın atamadığı o manşetin "TSK'nın düşen jetle ilgili olarak hükümete yalan söylediğine yönelik bilgiler" olduğunu söyledi.

Sabah yazı işlerinin haberi manşetten hazırladığı ancak gece yarısı yönetimden gelen emirle haberin sayfadan çıkarıldığı ve yeni bir sayfa hazırlandığı belirtiliyor.

İşte TARAF'ın manşeti

Mehmet Altan Sabah'ın atılmayan manşetini deşifre etti