Meral Akşener YSK kararını yorumladı
AA & Ensonhaber

Meral Akşener, İyi Parti Grup Toplantısı'nda YSK'nın İstanbul seçimlerinin iptalini sert bir dille eleştirdi.

"UTANIYORUM"

İyi Parti Lideri, "Cübbesine düğme diktirmiş siyasilerden emir alan hukukçulardan utanıyorum. Kendileri varlık içinde yüzerken iradesini gasbettikleri milletimin açlık ve fakirlikle mücadele etmek zorunda bırakılmasından utanıyorum. Çaresiz babalar böbreklerini satışa çıkarırken çoluğuna çocuğuna vakıflar kurdurup, vatandaşın parasıyla zengin edenlerden utanıyorum.

Kendileri Öcalan'la PYD/YPG ile el altından pazarlık ederken Kıbrıs'ı devrederken milli egemenlik haklarımızı devretme görüşmeleri yaparken. Suriye'yi bir uydu devletçik kurulmasında gözlerini kapayıp el sıkışırken, millete, terörist, illet, zillet diyenlerden utanıyorum. Bunları konuşmak zorunda kalmaktan,Türkiye'yi düşürdükleri durumdan bu durumdan bahsetmekten utanıyorum. Yaptıkları hırsızlığı arsızlığı anlatırken utanıyorum. Ben utanıyorum ama onlar utanmıyor." ifadelerini kullandı.

Meral Akşener: Utanıyorum VİDEO

Öte yandan İyi Parti Başkanlık Divanı, Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) İstanbul'da Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından Genel Başkan Meral Akşener başkanlığında, olağanüstü toplandı.

"MİLLET İRADESİ TIKANDI"

İyi Parti Genel Merkezi'ndeki toplantı sonrası açıklamalarda bulunan Akşener, YSK'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçiminin yenilenmesi kararıyla, 6 Mayıs 2019 tarihinde millet iradesinin çiğnendiğini belitti.

Meral Akşener YSK kararını yorumladı

Akşener, "Bu tarih, ülkemizin dünyaya rezil edildiği tarihtir. Demokrat Parti'nin bundan tam 72 yıl önce ilan ettiği hürriyet misakı ile önü açılan millet iradesi, bugün o kahramanların adını dilinden düşürmeyen muktedirler tarafından bir kez daha tıkanmıştır." diye konuştu.

"SESSİZ KALMAYACAĞIZ"

YSK'nın aldığı kararın hedefinde milletin iradesi olduğunu belirten Akşener, alınan karara sessiz kalmayacaklarını ifade etti.

"KARARIMIZI PAYLAŞACAĞIZ"

Akşener, "Millet İttifakı olarak kendi parti kurullarımızda ve ittifak ortağımız ile yapacağımız istişarelerin ardından, millet iradesine darbeye teşebbüs edenlere karşı atacağımız adımları aziz milletimizle paylaşacağız." ifadelerini kullandı.