Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Havvanur Kethüda'ya tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Erdoğan 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak şampiyon olan milli sporcu Havvanur Kethüda'yı arayarak tebriklerini iletti.

Ensonhaber Ensonhaber
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen 2026 Avrupa Boks Şampiyonası'nda akşam seansında ringe çıkan 19 yaşındaki Havvanur Kethüda, +80 kilo finalinde Rus rakibi Kseniia Olifirenko ile karşılaştı.

AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Milli boksör, üç rauntta da puan üstünlüğü sağlayarak rakibini mağlup etti ve Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Trabzonspor’un milli boksörü Havvanur Kethüda, bu sonuçla kariyerindeki ilk büyükler Avrupa şampiyonluğunu elde etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN TEBRİK TELEFONU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milli sporcuya arayarak tebriklerini iletti. 

Görüşmede “Havvanur, tebrik ediyorum seni. Trabzon’un neresindensin?” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Havvanur "Aralıklı" yanıtını verdi.

DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU SÖZÜ VERDİ

Daha önce aldığı şampiyonluklarını da aktaran Havvanur, Cumhurbaşkanı Erdoğan 2027'de de Dünya Şampiyonluğu için söz verdi.