Mimarlar Odası'nın klozet yalanı

klozet

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara Mimarlar Odası Başkanı Tezcan Karakuş Candan'ın ortaya attığı pek çok yalandan biri olan "altın kaplama klozet" iddiasının üzerine sifon çekti.

Erdoğan, dün, gazetecilere Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin 126 odasını gezdirdi. Gazetecilerin "neden bu kadar beklediniz" sorusuna Cumhurbaşkanı, "Eteklerdeki taşlar dökülsün diye bekledik" şeklinde yanıt verdi.

MİMARLAR ODASI'NIN "ALTIN KLOZET" YALANI

Külliye'de en merak edilen yerlerden biri de tuvaletlerdi. Merak edenler malum; Mimarlar Odası tuvaletlerin altın kaplama olduğunu iddia etmiş; Hürriyet, Cumhuriyet, Sözcü ve bilimum Cemaat-Aydın Doğan Medyası bu yalana atlamış, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bu asılsız iddiayı siyaset malzemesi yapmıştı.

Ve o gün geldi çattı.. Tuvaletlerin fotoğrafı çekildi, altın kaplama değil seramik olduğu ortaya çıktı.

Mimarlar Odası'nın klozet yalanı

MİMARLAR ODASI'NIN "TAŞLAR İSRAİL'DEN GELDİ" YALANI

Mimarlar Odası, ayrıca, Külliye'deki taşların İsrail'den geldiği yalanını ortaya atmıştı. Dün yapılan gezide görüldü ki binada yüzde 90'ı Antalya ve Isparta yörelerindeki ocaklardan çıkan taşlar kullanılmış. Binaların inşasında yerli ürünlere öncelik verildiği bildirildi.

MİMARLAR ODASI'NIN MASA YALANI

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez ve beraberindeki ilim adamlarını Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki iftarda ağırlamış, iftarın ardından malum medya, Mimarlar Odası'nın iftar masasının 240 bin, koltukların ise 435 bin lira olduğunu iddia ettiğini yazmıştı. Ancak, kısa sürede yayılan haberin yalan olduğu ortaya çıkmıştı.

Mimarlar Odası'nın klozet yalanı

Mimarlar Odası'nın klozet yalanı