Minik Muharrem'in babası neler olup bittiğini anlattı - izle

Van'ın Gürpınar İlçesi'ne bağlı Yalınca Köyü'nün Çeli Mezrası'nda oturan Taş ailesi, rahatsızlanan 3 yaşındaki çocuklarının, yolların kapalı olması nedeniyle hastaneye götüremedikleri için öldüğünü öne sürdü. Taş ailesi, hastalanan çocukları Muharrem Taş'ın ihmalden öldüğünü iddia ederek, Karayolları, sağlık ekipleri ve karakol görevlileri hakkında suç duyurusunda bulundu. Minik Muharem'in ailesi tarafından çuvala konulan cenazesi ise sırtta taşınarak mezradan köye indirildi.

Minik Muharrem'in babası neler olup bittiğini anlattı - izle

BABASI NELER OLUP BİTTİĞİNİ ANLATTI

Van'ın Gürpınar ilçesine bağlı Yalınca köyünün Çeli mezrasında cenazesi çuvalda taşınan 3 yaşındaki Muharrem Taş'ın ailesi taziyeleri kabul ediyor. Acılı baba ise olayla ilgili konuştu. Vefat eden Muharrem Taş'ın babası Abdulmenav Taş, il merkezindeki Şabaniye Mahallesi'nde bulunan babasına ait evde taziyeleri kabul ediyor.

Acısının çok büyük olduğunu ifade eden baba Taş, oğlunun saat 14.00 sıralarında rahatsızlandığını belirterek, "Öksürük başladı. Saat 17.00 sıralarında öksürük çoğaldı, nefes alamaz duruma geldi. Ben de saat 18.00-19.00 sularında Yalınca köyünde bulunan akrabama telefon açtım. Acele karakolu aramalarını isteyip, 'Ya helikopter göndersinler ya da yolları açsınlar, oğlum çok hasta, Van'a yetiştirelim' dedim. Karakol komutanını aramış, karakol komutanı da 112, Karayolları kimi aramışsa artık bilmiyoruz. Biz de bekledik. Başka yerlere de haber vermedim. Sonra saat 19.30-20.00 arası bir daha aradık, bize, 'Tekrar bekleyin' dediler. Gece saat 24.00'e kadar bekledik, kimse gelmedi. Saat 02.00 gibi çocuğum kollarımda vefat etti. Sonra Van'da bulunan ağabeyimi aradım ve onlar da yürüyerek 6 saate ancak köye vardılar. Ben de çocuğumun cenazesini çuvala koydum, sırtımızda Yalınca köye kadar geldik. Ertesi gün akşama kadar ancak vardık, orada ağabeyime ait arabayla Van'a getirdik. Yollar kapalıydı, kimse cenazeyi dahi almaya gelmedi” dedi.

AMCASI CANLI YAYINDA KONUŞTU

Veyis Ateş'in sunduğu 'Televizyon Gazetesi' canlı yayınına katılan Muharrem'in amcası Abdurrahman Taş, hastalıktan gece yarısı haberi olduğunu ve Van merkezden hemen hareket ettiğini söyledi. Haberi aldıktan 4 saat sonra köye varabildiklerini anlattı. O zamana kadar da Muharrem'in vefat ettiğini söyledi.

Minik Muharrem'in amcası neler olup bittiğini anlattı