National Geographic'de Dolandırıcılar Şehri İstanbul

National Geographic'de Dolandırıcılar Şehri İstanbul

National Geographic'deki Dolandırıcılar Şehri'nin önceki gece ekrana gelen bölümünde İstanbul konu edildi. Daha önce Barcelona, Rio ve Prag gibi şehirlerin konu edildiği belgeselin yolu sefer İstanbul'a düştü.

GİZLİ KAMERA İLE ÇEKİM YAPTI

Belgeselin sunucusu Conor Woodman, tarihi yarımadadan başladığı İstanbul macerasında gizli kamera ile yollarda çekim yaptı.

TAKSİCİLER VE ESNAF DOLANDIRIYOR

Eminönü, Sultanahmet ve Beyazıt gibi turistlerin uğrak yerleri olan tarihi yarımadada yapılan çekimde, taksicilerin ve mağaza sahiplerinin turistlere "yüksek fiyat"tan mal satması belgesele yansıdı.

HANUTÇU İLE BARA GİDİP 1500 TL ÖDEDİ

Daha sonra üzerinde bulunan gizli kamerayla Taksim/İstiklal Caddesi'ne çıkan Woodman, Nuri ismindeki yanına yaklaşan hanutçu ile anlaşıp bara gitti. Barda yanlarına gelen kadınla birlikte biralar içilirken, kadın ve hanutçunun ortadan kaybolmasıyla birlikte 5 biraya 1500 TL hesap ödemek zorunda kalır.

HANUTÇU NURİ İŞİ ANLATTI

Görüntülerde Woodman, yanından ayrılmadan önce Nuri ismindeki hanutçu ile işbirliği yapıyor ve kendisinden işin taktiğini öğrenmeye çalışıyor. Nuri de "işin" inceliklerini bir bir anlatıyor. Nuri'nin anlattığına göre gözüne kestirdiği turistlerin yanına sokularak kendilerini bara götürüyor ve "şişkin" bir hesap gelmesini sağlıyor, sonra da mekandan komisyon alıyor.

Belgeselin sunucusu Woodman, daha sonra durumu polislere anlattığını ve polislerin "umrunda olmadığını" söylüyor.