Necdet Özel, Özel Harekat'ı ziyaretinde konuştu
AA

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel, görev döneminde FETÖ'cü askerlerin kendisine ihbar edildiği fakat bir işlem yapılmadığı iddialarının hatırlatılması üzerine, "Bütün ihbar ve iddialar tarafımızdan hem adli hem idari yönden incelenmiştir. Bunun her türlü yazışmaları ve belgeleri bugün Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcuttur. Cumhuriyet savcıları arzu ederlerse o belgeleri alırlar, bu iddia ve ihbarlara da cevap vermiş olurlar. O iddialar asılsızdır." yanıtını verdi.

Necdet Özel, Özel Harekat'ı ziyaretinde konuştu VİDEO

Necdet Özel, Özel Harekat'ı ziyaretinde konuştu

ÖZEL HAREKAT ŞEHİTLERİNİ ANDI

Özel, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'da gerçekleştirdiği darbe girişimi sırasında bombalanan Gölbaşı Polis Özel Harekat Daire Başkanlığını ziyaret etti. Özel Harekat Anıtı'nın önüne gül bırakan Özel, darbe girişimi sırasındaki saldırıda şehit olan özel harekat polisleri için dua etti.

Necdet Özel, Özel Harekat'ı ziyaretinde konuştu

Yetkililerle yaklaşık 50 dakika görüşen Özel, burada darbe girişiminin yaşandığı 15 Temmuz akşamında yaşananlar hakkında bilgi aldı.

Özel, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı ve açıklamalarda bulundu.

HAKKINDAKİ ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

Bir gazetecinin "Sizin görev döneminize dair bazı eleştiriler var. Özellikle kumpas mağduru askerlerden gelen, o dönemde FETÖ ile ilişkili askerlerle ilgili işlem yapılmadığına ilişkin bazı eleştiriler var size dönük." ifadesi üzerine Özel, "Gelen bütün ihbar ve iddialar tarafımızdan hem adli hem idari yönden incelenmiştir. Bunun her türlü yazışmaları ve belgeleri bugün Genelkurmay ve kuvvet arşivlerinde mevcuttur. Olay artık yargıya intikal etmiştir. Değerli cumhuriyet savcıları arzu ederlerse o belgeleri alırlar, bu iddia ve ihbarlara da cevap vermiş olurlar. O iddialar asılsızdır." değerlendirmesinde bulundu.

Necdet Özel, Özel Harekat'ı ziyaretinde konuştu

"HENÜZ BİLGİME BAŞVURULMADI"

Özel, "15 Temmuz darbe girişimi konusunda bilgisine başvurulmasının söz konusu olup olmadığı" sorusuna, "Şu anda bir talep gelmedi. Ben sadece 15 Temmuz akşamı bazı siyasi kişilerin arzusuyla durumu anlamak için gayret ettim." ifadesini kullandı.

"Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ya da saldırıların hedefinde olan başka yerlere yönelik taziye ziyaretlerinin devam edip etmeyeceği" sorusu üzerine ise Özel, "Sayın Cumhurbaşkanımızı ziyaret ettim, Sayın Cumhurbaşkanı ile görüştüm." dedi.

Özel, TSK'daki yapısal değişikliğe ilişkin bir soruya karşılık, "O konuda herhangi bir şey söylemek doğru olmaz çünkü siyasi irade kararını vermiştir. Kanun Hükmünde Kararnameler çıkmıştır. Bunların bundan sonra uygulamaları önemli, uygulamalarında eğer değişiklikler öngörülürse zaten hükümetimiz bu değişiklikleri yapar ama alınan kararlar doğrultusunda uygulamaları beklemek lazım." değerlendirmesini yaptı.

"TSK'YA ÇOK BÜYÜK İHANET ETMİŞLERDİR"

Türkiye Cumhuriyeti devletinin, demokratik bir devlet olduğunu belirten Özel, meşru yasama meclisinden meşru bir hükümetin çıktığını ve iş başında olduğunu söyledi.

Özel, halkın seçtiği bir cumhurbaşkanının görevde bulunduğuna işaret ederek, "Son zamanlarda Türkiye'de birlik, beraberlik ve istikrar ne kadar güçlü. Birileri çıkıyor, bu birlik ve beraberliği, güzel ortamı bir şekilde değiştirmeye çalışıyor. Bunun arkasında yatan şey Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikrarını bozmak, bölmek, parçalamaktır." ifadesini kullandı.

Çeşitli terör örgütleriyle bugüne kadar mücadele edildiğini anımsatan Özel, bu örgütlerin nihai hedefinin aynı, hepsinin amacının "Demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek, parçalamak ve kendi arzuları doğrultusunda bir yapı meydana getirmek" olduğunu vurguladı.

Özel, 15 Temmuz darbe girişiminin arkasında da bunun görüldüğüne dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Bunlar demokrasi düşmanıdır. Daha da ileri giderse vatan hainidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin milli ordusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerinin, maalesef bugün anlıyoruz, üniformasını yıllarca sırtında taşımış kişiler bu ihanetin içine düşmüşlerdir, ihanet etmişlerdir. TSK'ya çok büyük ihanet etmişlerdir çünkü onlar Atatürk ilke ve inkılaplarının doğrultusunda yetiştirildiler, bu Türkiye Cumhuriyeti devletine her şeyleri ile bağlı olacak şekilde eğitildiler. Bugün bakıyoruz ki ne idüği belirsiz kişilerin arkasından gitmişler, o kişilerin emirleri ve talimatları doğrultusunda hareket etmişler."

"BU KİŞİLER, BU HAİNLER, BENİM İÇİN VATANDAŞ DEĞİLDİR"

TSK'nın görevlerinin belli olduğunu, darbe girişiminde bulunanların anayasal düzeni bozmaya çalıştıklarını vurgulayan Özel, "Ben, bunların Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalarını da kabul etmiyorum. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kimliğini bile bana göre hak etmiyorlar. Karar tabii yüce Meclis'in, siyasi iradenindir. Bu kişiler, bu hainler benim için vatandaş değildir. Bunu basın aracılığıyla bütün milletime ifade etmek isterim." diye konuştu.

Şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Özel, "İnşallah görevlerini büyük bir sadakat içinde yapmaya devam ederler. Öbür hainler için de Allah onları bildiği gibi yapsın. Herhalde iki cihanda da yakaları bir araya gelmez." dedi.

Özel, açıklamaları sonrasında Polis Özel Harekat Daire Başkanlığı yerleşkesinde bulunan Şehitler Camisi'ne geçerek cuma namazı kıldı.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)