Bartın'ın neyi meşhur: Bartın'ın en meşhur yemekleri
Özel Yazı

Bartın’ın nesi meşhur, Batı Karadeniz Bölgesi’nde bulunan Bartın şehrimizin genellikle sebze ve sebze ürünleri meşhur olan yemekleri bulunmaktadır. Bartın’ın nesi meşhur, Bartın’a gittiğimde ne yemeliyim, yemeden dönmemem gereken lezzetler, Bartın’ın en meşhur ve en güzel yemekleri nelerdir diyorsanız doğru yerdesiniz.

Bartın’ın Meşhur Yemekleri ve Tatlıları

Pum Pum Çorbası Kabak Burması Amasra Salatası Kırk Katlı Börek Şap Köfte Unlu İspit Çorbası Bartın Tatlı Böreği Bal Kabağı Böreği Bartın’ın Diğer Meşhur Yiyecekleri

Pum pum çorbası; ismi kadar enteresan bir çorba çeşididir. Çorba içmeyi seviyorsanız bu değişik lezzeti denemelisiniz.

Kabak burması; ramazan ayı, bayram ve özel günlerde bu tatlıdan başka hiçbir tatlı yapılmaz ve tüketilmez desek yeridir. Şehrin en sevilen tatlısıdır. Bağımlılık yaptığı söylenmektedir ve Bartın’a gittiğinizde kesinlikle tatmanız gereken lezzetlerdendir.

Amasra salatası; hem görünüşü hem içerisine koyulan malzemelerin doğallığıyla bugüne kadar yediğiniz salataları unutun. Bu salata kullanılan tüm malzemeler organik olduğu için hepsi bir arada tüketildiğinde ağızda bambaşka bir tat bırakmaktadır.

Kırk katlı börek; çok zahmetli ama yemesi çok zevkli olan, lezzetli bir börektir. Kuru olan yufkaların içerisine ceviz ve fındık için bol bir şekilde koyularak hazırlanır. Eğer börek, hamur işi gibi yiyecekleri seviyorsanız kırk katlı böreği de Bartın’da kesinlikle tatmalısınız.

Bartın’ın Diğer Meşhur Yiyecekleri

Bartın’ın en meşhur yemekleri;

Amasra salatası şap köfte acı mantar, Ispit bal kabağı böreği Zırva barbun tava zarbana tatlısı bartın gözlemesi yumurtalı isput bartın tatlı böreği yoğurtlu mancar beyaz baklava yemiş dondurması deli oğlan sarığı unlu ispit dolması döşemeli mancar tavuklu börek düğün helvası tatlı börek etli mısır çorbası Tarhana fasulye kavurması su böreği fesleğenli gözleme pirinçli mantı geli teli Gıcır mezgit tava Halışka maydanoz köftesi Abdipaşa maydanoz dolması halışka ulus mancar dolması hamsi tava Lokma hamur atması kıymalı tarhana çorbası ıslama kuru yufkalı tavuk kabak burması kuru yufka kaha tatlısı kaşık helvası kalkan tavası