Özgür Özel, Türkiye'yi bu kez Fransızlara şikayet etti: Le Figaro'ya yazdı
Türkiye'de yaşananları kendi perspektifiyle sık sık yabancı basında yazan Yeni Parti Genel Başkanı Özgür Özel, bu kez ülkesini Le Figaro gazetesiyle Fransızlara şikayet etti.
CHP'de Özgür Özel, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin 38. Olağan Kurultay'ı 'mutlak butlan' gerekçesiyle iptal etmesi üzerine görevden uzaklaştırıldı.
Eski Genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu da mahkeme kararıyla göreve iade edildi.
Özel, yaklaşık 90 milletvekiliyle CHP'den ayrılarak Yeni Parti'yi kurdu ve partinin genel başkanı seçildi.
YABANCI BASININA YAZMAYA DEVAM EDİYOR
Bu süreçte Ekrem İmamoğlu'nun tutuklanması ve CHP'li belediyelerde ortaya çıkan yolsuzluklarla ilgili tartışmalar da gündemde kalmaya devam etti.
Bu kapsamda da Özgür Özel de sık sık yabancı basınlarda Türkiye'yi 'şikayet' ettiği çeşitli yazıları ve röportajlarını sürdürdü.
Özgür Özel Türkiye'yi bu kez İtalya'ya şikayet etti
TÜRKİYE'Yİ BU KEZ FRANSIZLARA ŞİKAYET ETTİ
Özel'in son olarak Fransız gazetesi Le Figaro'da 'Türkiye, 21. yüzyılın incelikli otoriterliğinin nasıl göründüğünü ortaya koyan çarpıcı bir örnektir' başlığıyla yazısı yayımlandı.
Özgür Özel yazısında, demokrasilerin genellikle bir anda çökmediğini, adım adım aşındığını savundu.

YENİ PARTİ'NİN KURULUŞ SÜRECİNİ ANLATTI
Seçimlerin yapılmaya, mahkemelerin açık kalmaya, muhalefet partilerinin ve parlamentoların varlıklarını sürdürmeye devam edebileceğini yazdı.
Yeni Parti'nin kuruluşunu da bu çerçevede anlatan Özel, ana muhalefet partisinin liderliğinden uzaklaştırılıp yerine başka bir isim getirildikten sonra 90 milletvekiliyle partiyi kurduğunu belirtti.
TÜRKİYE'Yİ ŞİKAYET EDEN ÖZEL'E DESTEK GELMİŞTİ
Ülkesini sık sık yurt dışına şikayet eden ve vatandaşlardan da bu konuda tepki alan Özel'e, Almanya'dan destek gelmişti.
ÖZEL'İ KAPAĞA TAŞIDILAR
Almanya'nın önde gelen dergilerinden Der Spiegel, kapağına Özgür Özel'i taşımıştı.

ÖZEL ÜLKESİNİ ŞİKAYET ETMEYE DOYMUYOR
Yurt dışından gelen bu tepkiler tesadüf değil.
Özgür Özel, yurt dışında gittiği her programda ülkesini şikayet ediyor.
Programlarla kalmayan Özel, röportajlar vererek yine ülkesinden dert yanıyor.
Geçtiğimiz günlerde CHP'li vatandaşlar, Özel'in yaptığı şikayetlerden rahatsız olduklarını söyledi.

Özgür Özel Fransız gazetesine yazdı: Türkiye'deki demokrasi Avrupa'nın geleceğini etkiler