Özkök: Genelkurmay Başkanı da ağlarsa..

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki hain saldırıda şehit düşen 8 askerin naaşı dün Van'dan memleketlerine uğurlandı. Şehitler için okunan dualar sırasında Org. Necdet Özel'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. İşte bu görüntüler üzerine Ertuğrul Özkök yarını bekleyemedi ve Hürriyet'teki köşesinde bir yazı kaleme aldı.

Genelkurmay Başkanı'nın ağlamasına kızan Özkök, "Kusura bakmasın ben "insandır ağlar" diyemiyorum"dedi. Özkök, ayrıca Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in,"Siyasi irade karar verirse Kandil'e gireriz"şeklindeki sözlerini de değerlendirdi.

İşte Özkök'ün"Genelkurmay Başkanı ağlar mı" başlıklı yazısı..

Özkök: Genelkurmay Başkanı da ağlarsa..

ZAFERİ DE HEZİMETİ DE SİYASİ İRADENİNDİR

Genelkurmay Başkanı söylemesi gereken lafları kelimesi kelimesine söylemiş. Elbette ki böyle bir karar siyasi iradenin alacağı bir karardır, onlara da uygulamak düşer. Elbette böyle bir karar alındığında zaferi de hezimeti de siyasi iradenindir.

İNSANDIR AĞLAR DİYEMİYORUM

Ama benim Genelkurmay Başkanı'na söyleyecek başka bir sözüm var. Bugün bütün gazetelerde ağlarken fotoğrafları var. Kusura bakmasın ben "insandır ağlar" diyemiyorum. Ben Türk Genelkurmay Başkanı'nı şehit cenazesinin başında da kararlı ve metin bir ifadeyle görmek istiyorum.

TÜRK ORDUSU BAŞTAN SONA AĞLIYORSA..

O nedenle bu ağlamalar beni etkilemiyor, tam aksine içimde tepkiye neden oluyor. O ağlarsa, Türk ordusu baştan sona ağlıyorsa, bütün millet ağlıyorsa, koskoca bir milleti ordusundan vatandaşına kadar ağlatan bu güç nedir ve kimdir.

ASKERİ AĞLATAN DURUMA SAĞLAM BİR ÇÖZÜM BULUNMALI

Dolayısıyla ben artık ağlamayacağımız günleri düşünmeye bakıyorum. Burada da görev artık sadece askerin değil sivil yönetimindir. Benim bakanım, benim genelkurmay başkanım, benim bürokratım, benim polisim diyecek siyasi güce ve otoriteye sahip olan güç de artık, askeri gücü bile ağlatan duruma sağlam bir çözüm bulmalıdır.

Özkök: Genelkurmay Başkanı da ağlarsa..