Özkök'ten Genelkurmay Başkanı'na yine sitem

Özkök'ten Genelkurmay Başkanı'na yine sitem

Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki saldırıda şehit düşen 8 asker için düzenlenen törende Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Ertuğrul Özkök, bu görüntüyü Hürriyet'teki köşesinde "bekleyemeyen yazı" olarak kaleme almıştı. Bugün de Özkök aynı konuya değindi. Bu sefer biraz daha duygusal ve ince kelimelerle..

SEN AĞLARSAN BU MİLLET ZIRLAR

Dün Hürriyet'in internet sitesinde "Yarını bekleyemem" deyip yazdım. Yarın geldi, hala kendimi tutamıyorum. Devam edeceğim yanii.. Türk ordusunun Genelkurmay Başkanı'na sesleniyorum. Bir vatandaş olarak tepkimdir. Ağlama kardeşim, Evet insansın. Evet yüreğine o genç çocukların acısı düşmüş. Evet, içinden fışkırıyor o ıstırap.. Eğer öyleysen; Eğer kendini tutamaycak kadar kötü durumdaysan, vur kapını kapan odana, "Bana telefon bağlamayın" de. Ağla katıla katıla.. Ama bizim önümüzde ağlama. Sen ağlarsan, sen de ağlarsan; bu ülkenin, Çanakkale'de bile ağlamayan komutanları ağlamaya başlarsa, bu millet, Türkiye ne yapar? Zırlar kardeşim. Evet zırlar. O durumda da komutanına "Zırlama" diyemeyeceği için, geçer aynanın karşısına, kendi suratına haykırır, "Zırlama kardeşim."

KOMUTAN METİN DURACAK

Gazetelere bakıyorum. Hepimiz matahmış gibi komutanın ağlamasına bakıyoruz. Bakmıyoruz. Hayranız hayran. İnsani duyguları ne kadar yüksek bir komutanımız var. Kimse ondan gayri insani bir tutum beklemiyor. Ama terörle mücadele bir savaşsa, bu savaşın psikolojik cephesinde hezimete uğramamalıyız. Yanlış anlamayın, "Erkekler ağlamaz" gibi pespaye bir hamasetten söz etmiyorum. Sİyasi irade, bütün sorumluluğunu alarak "Ben terörü cephede yeneceğim" demişse, bunun gereği yapılacak. Komutan metin duracak. Metin duracak ki; terörle böyle mücadelenin gereğine ve doğruluğuna biz de inanıp, arkasında duralım. Ama evladını dağlarda terörle mücadeleye gönderen bu milet, her cenazede ağlayan bir komutanın arkasında nasıl duracak?

HİÇ OLMAZSA MORALİMİZ BOZMAYIN

Sonra diyoruz ki; bu gözyaşları "bölgesel süper güce" yakışmıyor. Bütün efradına çekidüzen vermey çalışan, dükselen deve yakışmıyor. O yüzden, buyurun sizi şöyle içeri alalım. Orada katıla katıla ağlayın. Ama ne olur bize göstermeyin. Çünkü milet olarak, bize bu terör belasını yeneceğimiz söyleniyor. Biz de inanmaya devam ediyoruz. Rİca ediyoruz, lütfen diyoruz: Hiç olmazsa moralimizi bozmayın, inancımızı sarsmayın.

Özkök'ten Genelkurmay Başkanı'na yine sitem