Papa ile Trump arasında söz düellosu
İHA

Papa ile Trump arasında söz düellosu

Papa, Meksika’nın Ciudad Juarez kentinde dua ettikten sonra Roma dönüşünde uçakta, ABD başkan adaylarından Donald Trump hakkında açıklamalarda bulunarak Hristiyan olmadığını söyledi.

ABD başkan adaylarından Donald Trump, başkan seçilmesi halinde Meksika sınırına 2 bin 500 kilometre uzunluğunda duvar inşa etmeyi ve 11 milyon göçmeni sınır dışı etmeyi vaat etmişti.

Papa Donald Trump’ın bu vaatlerine karşılık, “Nerede olursa olsun köprüler yerine sadece duvarlar inşa etmeyi düşünen insan Hristiyan değildir” dedi.

TRUMP'TAN YANIT: "PAPA DUA EDECEK"

Papa'nın kendisiyle ilgili sözlerine karşı sertliğini sürdüren Trump da “Bir dini liderin, bir kişinin inancını sorgulaması utanç verici" dedi.

Trump sözlerinde, Papa’ya yüklenmeyi sürdürerek, "DAEŞ, Vatikan'a saldırdığında ki DAEŞ'in hedefi olduğunu herkes biliyor; size söz veriyorum Papa sadece Donald Trump'ın başkan olmasını umacak ve bunun için dua edecek" diye konuştu.

PAPA'NIN DİĞER AÇIKLAMALARI

Öte yandan, Papa Franciscus, uçakta yaptığı diğer açıklamalarda pek çok farklı konuya değindi.

Latin Amerika'da patlayan virüsüyle ilgili de açıklamada bulunan Papa Franciscus, Zika'ya karşı kürtaj yerine, doğum kontrol yöntemlerini önerdi.

Katolik kilisesini sarsan pedofili skandallarına ilişkin de Papa, bu tarz çocuk tacizlerini örtbas etmeye kalkan rahiplerin şuursuz olduğunu söyledi.

Sorular üzerine gerçekleşmeyi arzu ettiği şeylere de değinen Papa, bir süredir Vatikan ile Mısır’daki El-Ezher Üniversitesi arasındaki görüşmeleri en üst seviyeye çıkarmaktan söz ederek, “El-Ezher imamıyla görüşmeyi isterim. Biliyorum ki, bu onun da hoşuna gider” ifadelerini kullandı.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)