PKK daha önce de inkar etmişti

PKK daha önce de inkar etmişti

Terör örgütü PKK, kamuoyunda tepki çeken, özellikle sivillere yönelik eylemleri genellikle üstlenmiyor.

Örgüt, inkar etmesine rağmen bulgular ve soruşturmalar sonucu eylemlerle bağlantıları ortaya çıktığında ise “Özür diliyoruz” bildirileri yayınladı.

İşte terör örgütünün önce inkar ettiği, ancak daha sonra kabul etmek zorunda kaldığı bazı eylemleri şöyle:

DERSHANE ÖNÜNDE PATLAMA

Diyarbakır'da 3 Ocak 2008 tarihinde akşam saatlerinde bir dershane önünde askeri servis aracı geçerken korkunç bir patlama meydana geldi. AK Parti Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat'ın dershanede bulunan oğlu Eren Şahin'in de aralarında olduğu 6'sı öğrenci 7 kişi yaşamını yitirdi. 66 kişinin de yaralandığı eylemi terör örgütü PKK önce üstlenmedi. PKK daha sonra eylemin yerel inisiyatifle gerçekleştirildiğini itiraf etmek zorunda kaldı.

DİYARBAKIR LİCE'DE ASKERLERE PUSU

Terör örgütü tek taraflı eylemsizlik kararı açıkladığı tarihte 29 Nisan 2009 tarihinde Diyarbakır Lice'de askeri aracın geçişi sırasında mayınlı saldırı yaptı. Saldırıda 9 asker şehit oldu. Örgüt önce saldırıyı üstlenmedi. Daha sonra “Operasyonlara tepki olarak yerel güçlerimizin inisiyatifiyle yapıldı” açıklaması geldi.

CADDEDE TERMOS BOMBA

12 Eylül 2006'da Diyarbakır'ın Bağlar semti Koşuyolu caddesinde termos bomba patladı. Patlamada 7'si çocuk 10 kişi can verdi. PKK “bir örgüt üyesinin inisiyatifiyle yapıldı” açıklamasını yaptı. Örgüt çeşitli platformlarda ailelerden özür diledi.

4 GENÇ KIZI SİLAHLA TARADILAR

Terör örgütünün önce reddettiği ancak sonra kabul etmek zorunda kaldığı bir başka eylemi ise 20 Eylül 2011 tarihinde Siirt'te yaşandı. Saldırı Polis Meslek Yüksekoklu'na 300 metre mesafede yapıldı. 4 genç kızın içinde bulunduğu 06 LML 56 plakalı araç çapraz ateşe alındı. Saldırıda Zeynep Evin, Nergis Evin, Kevser Çekin ve Nurcan Olgaç olay yerinde yaşamını yitirdi. Örgüt olayı önce üstlenmedi. Sonra kabul etmek zorunda kaldı.

MİNİBÜSTE PATLAMA

Kuşadası'nda 15 temmuz 2007 tarihinde Kadınlar Plajı'na giden bir minibüste patlama meydana geldi. Minibüs parçalandı, yolculardan İrlandalı Tana Whalen, İngiliz Helen Pallhall, Deniz Tutum, Uruk Yücedeniz ve Eda Okyay hayatını kaybetti. Araçtaki yolcularla çevredeki kafeteryalarda bulunan ve yolda yürüyenlerden 14 kişi yaralandı. Terör örgütü önce eylemi üstlenmedi. Ancak polis daha sonra eylemcileri kıskıvrak yakalayarak adli makamlara teslim etti.

KUMRULAR PATLAMASINI DA İNKAR ETTİLER

Terör örgütü 20 Eylül 2011 tarihinde bu kez Ankara'yı hedef seçti. Kumrular Caddesi'nde park halindeki bir araçta meydana gelen patlamada 5 kişi yaşamını yitirirken 60'a yakın kişi de yaralandı. Terör örgütü eylemi çok sonra üstlendi.

İSTANBUL GÜNGÖREN'DE KATLİAM YAPTILAR

27 Temmuz 2008 tarihinde İstanbul Güngören'de PKK'nın hedefinde yine siviller. Pazar yerine yakın alanda patlama meydana geldi. 17 kişinin hayatını kaybettiği patlamada 154 kişi de yaralandı. Terör örgütünün elebaşlarından Zübeyir Aydar, saldırıyı kınadı ve üstlenmediklerini açıkladı. Ancak polis yaptığı operasyonda patlamanın terör örgütü ile bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.