PKK Şemdinli'de bozguna uğradı –izle

PKK Şemdinli'de bozguna uğradı –izle

ENSONHABER.com/DETAY HABER PKK'nın Hakkari'nin Şemdinli ilçesini basmaya yönelik hamlesi sonrası başlayan çatışmalar yaklaşık 20 gündür süregelirken, yaşanan çatışmalara ilişkin bir açıklama da Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan'dan geldi.

NTV'de Oğuz Haksever'in gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Akdoğan, hükümetin Kürt sorununun çözümüne yönelik politikalarından terörle mücadeleye kadar birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

ŞEMDİNLİ'DE BOZGUNA UĞRADILAR

"PKK kafası kopmuş ve amaçsız bir şekilde sağa sola saldırıyor" değerlendirmesinde bulunan Yalçın Akdoğan, yüzlerce kişiden olan kalabalık bir PKK'lı grubun Şemdinli'yi ele geçirmeye çalıştığını fakat önceden alınan istihbaratla bu baskının önlendiğini ve PKK'nın bozguna uğrayarak ağır kayıplar verdiğini ifade etti.

PKK KAFASI KOPMUŞ GİBİ..

Akdoğan, yaklaşık 150-170 kişililik kayıp veren örgütün, Suriye'deki gelişmelerin ardından kimyasının bozulduğunu ve kafası kopmuş gibi amaçsız bir şekilde sağa sola saldırdığını belirtti.

OPERASYON NEDEN Mİ UZUN SÜRDÜ

Ayrıca Akdoğan, operasyonun uzun sürmesinin nedeni olarak da TSK'nın sivillere yönelik taşıdığı hassasiyetten kaynaklandığını da sözlerine ekledi.

İŞTE O AÇIKLAMALAR!..