AK Parti ve MHP'li vekillerin Dombra kavgası

Nogay Türklerinin geleneksel sazı Dombra ile çalınan türküyü MHP'nin Aydın Milletvekili, Aydın Büyükşehir adayı ve TBMM İdare amiri Ali Uzunırmak'ın iki haftadan beri kampanyasında kullandığı ortaya çıktı.

AK Parti ve MHP'li vekillerin Dombra kavgası

15 ŞUBAT'TAN BERİ KULLANIYOR

Ali Uzunırmak, geleneksel beste üzerine kendi adına ve kampanyasına özel sözler yazdırdığı türküyü 15 Şubat'tan beri kullanıyor. Uzunırmak; Dombra'yı, 15 Şubat'ta Facebook, Twitter ve Youtube sosyal paylaşım sitelerinden paylaşmıştı. Uzunırmak'ın facebook sayfasında 147 bin 963 kez tıklanan Dombra şarkısının anonim olduğu için telif hakkı bulunmadığı belirtildi. Ak Parti ise Başbakan Tayyip Erdoğan'ın ismiyle yeni sözler yazılan Dombra şarkısını dün kullanmaya başladı.

Nogay Türkleri'nden Dombra şarkısı

MHP'li vekil Ali Uzunırmak'ın Dombra seçim şarkısı

Recep Tayyip Erdoğan'a yazılan Dombra şarkısı

MHP'Lİ OĞAN KÜRSÜDE DOMBRA'YI DİNLETTİ

TBMM Genel Kurulu'nda AFAD ile ilgili torba teklifin maddeleri üzerindeki görüşmeler devam ederken 'Dombra' tartışması da yaşandı. MHP Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, AK Parti'nin Türk'ü yok saydığını ancak şimdi Orta Asya Türkleri'nin bir simgesi olan Dombra müziğini seçim müziği olarak seçtiğini söyledi. MHP'li vekil Oğan, "Size yakışan Türklere 'şerefsiz' dediği halde mezarını ziyaret ettiklerinizin müziğini seçim müziği kullanın veyahut da Diyarbakır'da kucaklaştıklarınızın müziğini seçim müziği kullanın. Türk'ün müziğini kullanmak ve onu da maalesef siyaset malzemesi yapmak size yakışmıyor" diyerek kürsüden cep telefonu aracılığıyla Dombra müziği dinletti.

'DOMBRA MÜZİĞİNİ ÇALARAK TÜRKÇÜ OLAMAZSINIZ'

AK Parti'nin "2023" ismini, "Hilal kart" projesini şimdi de Dombra müziğini çaldığını ileri süren Oğan, "Dombra müziğini çalarak Türkçü olamazsınız" dedi. Sataşma nedeniyle söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş da "Sayın Oğan burada Dombra müziğini çalmak istemişti ama olmadı. Duyulmadı. Arzu ederdik ki 2014 yerel seçimlerinde partimizin önemli bir müzik parçası olan bu parçayı MHP milletvekili tarafından buradan tüm kamuoyuna birlikte duyulmasını arzu ederdik" değerlendirmesinde bulundu.

'KONUŞMAK, LAF SÖYLEMEK DEĞİL, İCRAAT YAPMAK ÖNEMLİ'

Oğan'ın "Çaldınız" ifadesini eleştiren Elitaş, "Konuşmak, laf söylemek değil, icraat yapmak önemli. Siz, ancak hayallerinizle avunursunuz, biz icraatlarımızla övünüyoruz. 11 yıllık geçmişimiz burada, 2023'e doğru hedeflerimiz burada" dedi.

AK Parti ve MHP'li vekillerin Dombra kavgası