Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcü Yardımcısı Caitlin Hayden, tartışma yaratan, Obama'nın, Erdoğan ile telefon görüşmesi sırasında çekilen beyzbol sopalı fotoğrafına yönelik açıklama gönderdi.
"SADECE BİR AMAÇLA YAYINLADIK"
Caitlin Hayden fotoğrafın samimiyet göstergesi olarak yayınlandığını ifade ederek: "Beyaz Saray tarafından yayınlanan Başkan Obama'nın Başbakan Erdoğan ile konuşurken, elinde ünlü Amerikalı sporcu Hank Aaron tarafından imzalanmış beyzbol sopasını tutarken çekilen fotoğrafı sadece bir amaçla yayınladık. O da Başkan'ın Başbakan Erdoğan ile devam eden yakın ilişkisini vurgulamak ve onların Suriye'de kötüye giden durum hakkındaki önemli görüşmelerine dikkati çekmek. Başkan, ABD'nin Türkiye ile işbirliği yaptığı bir dizi önemli konuda, Başbakan Erdoğan ile yakın ortaklık ve arkadaşlığına değer veriyor.'' dedi.
"TESBİH DE OLABİLİR"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, fotoğrafla ilgili şunları söyledi: "Birinin elinde tespih, öbürünün elinde beyzbol sopası olabilir. Mahsuru yok. Amerikan kültürü içinde yerini alan bir şey."
ABD LİDERLERİYLE HER GÖRÜŞME BİR OLAY
* 2008 Başbakan Erdoğan Beyaz Saray'da dönemin ABD Başkanı Bush ile yine Suriye konusunu görüşürken odaya giren at sineğinin öldürülmesi günlerce konuşulmuştu.
* 1999 Başbakan Bülent Ecevit'in Başkan Bill Clinton'ın karşısında elleri bağlı bir şekilde durması ve Clinton'ın koltuğa yaslanmış oturarak verdiği rahat görüntü çok tartışılmıştı.
* 1997 Başbakan Mesut Yılmaz ile ABD Başkanı Bill Clinton'ın 1997'de Oval Ofis'te görüşme esnasında, Clinton'ın eliyle Yılmaz'ın dizine dokunması da dikkati çekmişti.
* 1995 Başbakan Tansu Çiller ile Başkan Clinton'ın Oval Ofis fotoğrafı çok konuşuldu. Clinton ellerini havaya açmış, Çiller tek elini kaldırıp gülümsemişti.
* 1977 Başbakan Süleyman Demirel'in, 1977 yılında ABD Başkanı Carter'la görüşmesinde ambargo yüzünden yumruğunu masaya vurduğu iddiası gündem oluşturmuştu. (Habertürk)