DSP'li 3 aday BDP'ye geçti

DSP'li 3 aday BDP'ye geçti

Diyarbakır'da DSP'li 3 milletvekili adayı, adaylıktan ve partilerinden istifa ederek BDP'ye geçti. Katılımın ardından BDP'liler uzun araç konvoyuyla kentte tur attı.
DSP'nin Diyarbakır'deki ikinci sıra milletvekili adayı İlyas Yüksel, üçüncü sıra adayı Mehmet Şah Demir ile 11'inci sıra adayı Reşat Zöngür, adaylıktan çekilip, partilerinden istifa ederek BDP'ye katıldı.

BDP Diyarbakır İl Başkanı Mehmet Ali Aydın, DSP adaylarının partilerine katılmalarınını kendilerine güç verdiğini söyledi. Aydın, DSP'den istifa eden 3 adayın YSK'ya istifa dilekçelerini sunduklarını söyledi. Aydın, şöyle dedi:

"Diyarbakır'da desteklediğimiz milletvekili adamlarımızdan M. Hatip Dicle'ye yönelik hukuk adına ama siyasal bir yaklaşımın ülke gündeminde tartışılıyor olması, bu ülkenin iktidarları ve bürokrasisi açısından talihsizliktir. Ülkenin toplumsal iç barışını riske eden sorunları çözüm değil çözümsüzlüğe iten bu yaklaşımlar yüzde 10 seçim barajı YSK kararları binlerce insanların tutuklanması ile süre gelen siyasi operasyonların bir devamı olan Hatip Dicle'ye yönelik siyasi komplo, başta Diyarbakır halkı olmak üzere bölge halkında ciddi bir reaksiyon oluşturmuştur."

Daha sonra BDP'de önünde oluşturulan uzun araç konvoyuyla kentte tur attı. Tura katılan bağımsız miletvekili adayları Şerafettin Elçi ile Nursel Aydoğan, parti otobüsü üzerinden halkı selamladı.