Gül'den Obama'ya: Terörle mücadelede gerekeni yapmıyor

Gül'den Obama'ya: Terörle mücadelede gerekeni yapmıyor

Kırgızistan yolunda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gül, dış ülkelerden gelen teröre desteği değerlendirdi. Amerika ile işbirliğinin kendisini tatmin etmediği dile getiren Gül, "Amerika daha fazlasını yapabilir, ama her ülkenin kendi derdi var "şeklinde konuştu.

İşte Gül'ün o açıklamaları

"ABD DAHA ÇOĞUNU YAPABİLİR, AMA..."

"Eğer bir ülke, kendi başındaki belayı başka bir ülkenin desteğiyle çözme noktasına gelir, sürekli bu bahanenin arkasında giderse bu da yanlıştır. Bu ABD ya da bir başkası olabilir fark etmez. Tabii ki müttefiklerle işbirliği kesin gereklidir. Onların desteği ile birlikte bazı komşuların teröre destek vermemesi önemlidir.

Biz öncelikle bütün imkanlarımızı tek başımıza nasıl geliştiririz, üzerimize düşeni nasıl yaparız, bunu düşünmemiz lazım. Bundan sonra ne sorgulayacaksak sorgulayalım.

Tabii Amerika 'nın daha yapabilecekleri var mıdır? Tabii ki vardır. Daha çok şey vardır. Yeterli mi? Ben o kanaatte değilim. Ama bütün bunları konuşurken her ülkenin kendi dertleri, politikaları da var. Şu bunu yapmıyor, bu şunu yapmıyor diye sürekli söylemek doğru değil."