ensonhaber.com

Genel seçim hezimetinin ardından, 6'lı masanın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, hem seçimi, hem ittifakı kaybetti, hem de genel başkanlık koltuğu sarsıldı.

Değişim sancılarının yaşandığı CHP'de kurultay süreci başladı. Kurultaya'a sayılı günler kala Özgür Özel'in mi, Kemal Kılıçdaroğlu'nun mu kazanacağı merak konusu oldu.

Konuyla ilgili CHP'ye yakın gazeteci Gürkan Hacır, Ensonhaber YouTube kanalında İlker Koç'un sorularını yanıtladı.

Özgür Özel'in önceleri ciddi bir aday olarak görülmediğine dikkat çeken Hacır, CHP İstanbul İl Başkanı'nın 185 delegeyle desteğini açıklamasının ardından durumun değiştiğini söyledi.

Özgür Özel'in ciddi bir aday olamayacağı algısı yıkıldı

Hacır, sözlerini şöyle sürdürdü:

CHP kurultayı çekişmeli bir hal aldı, Özgür Özel'in ciddi bir aday olamayacağı algısı yıkıldı. İmamoğlu da kendisini destekliyor. İstanbul İl Kongresi, CHP'deki bütün hesapların değişmesine neden oldu. Kamuoyunda tanınmış pek çok isim de Özgür özel'i destekliyor. Artık algılar, olgulara dönüştü.

Her şey cumartesi belli olacak. Her iki taraf da farkla kazanacaklarını söylüyor. Kemal Kılıçdaroğlu ciddi bir mücadelenin içine girecektir. İmamoğlu'nun Divan Başkanı seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor, çünkü Kılıçdaroğlu önermişti. Bir jest gibi duruyor. Olası bir kavga istemediği için, İmamoğlu'na divan başkanlığını verdi.

Değişimcilerin işi zor

Özgür Özel kazanırsa değişim ihtimali yok değil. Ama mevcut genel başkanın kolay devrilmeyeceği kanaatindeyim. Değişimcilerin işi zor. Ama bir rüzgar yakaladılar. Bana sorarsanız Kemal Bey burun farkıyla önde derim. Ancak kesin sonucu cumartesi akşamı göreceğiz.

CHP içinde para ile delege satın alındığı iddiası

Bu tarz vahim iddiaların belgesi olmadan dillendirilmesini doğru bulmam. İnsanın kişiliğine ve ait olduğu partiye yönelik vahim ithamlardır. Hiçbir delegenin böyle şeyler içinde olacağına inanmıyorum.