Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan sürpriz çağrı

Ramazan Bayramı tatilini eşi ve kızı ile birlikte Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Rize'de geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada eski DYP ve ANAP'lıları CHP'ye çağırdı.

Rize'de partisinin Merkez İlçe Başkanlığı'na gelerek partililer ile bayramlaşan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, tüm Türkiye'nin bayramını kutladığını belirterek, ''Yurtta barış ve dünyada barış'' söyleminin her geçen gün daha da önem kazandığını ifade etti.

DYP VE ANAP'LILARA ÇAĞRI

Türkiye'nin kendi içinde de ciddi sorunlarla boğuştuğuna dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Bir taraftan işsizlik var. Bir taraftan terör var. Vatandaşlar geleceğe kaygıyla bakıyor. 'Ne olacak bu ülkenin hali' diye ciddi bir kaygı var. Buradan bütün yurttaşlarıma sesleniyorum. Hiçbir kaygıya kapılmayın. CHP olduğu sürece bu ülkede barışı, huzuru mutlaka sağlayacağız. Bu bizim temel görevimizdir. Huzuru sağlarken salt CHP'liler değil eski DYP'liler ve eski ANAP'lılar, yani bu ülkede demokratik, laik, sosyal hukuk devletini destekleyen, Türkiye'nin çağdaşlaşmasına katkı yapmak isteyen bütün yurttaşlarımı CHP şemsiyesi altına bekliyorum." dedi.

KİMLİĞE SAYGI

CHP genel başkanı Kılıçdaroğlu, "Her zaman, her ortamda insanların inançlarına ve kimliklerine saygı gösterdik. Biz insanlarımızın sorunlarını çözmek için yola çıktık. Bizim büyük bir görevimiz var. Onuruyla ayakta duran güçlü bir Türkiye Cumhuriyetini kurmak istiyoruz. Türkiye'nin zenginleşmesi bizim açımızdan çok önemli. Zenginleşme derken siyasetçinin zenginleşmesi demiyorum ben. Zenginleşmeyle kastımız esnafın, vatandaşın zenginleşmesidir." dedi.