Kılıçdaroğlu: ABD'nin istediği bir Kürt devleti

Kılıçdaroğlu: ABD'nin istediği bir Kürt devleti

CNN Türk'ün Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın sorularını yanıtlayan CHP lideri Kılıçdaroğlu, canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu, ABD'nin bölgede bir Kürt devleti istediğini iddia etti.

İşte CHP liderinin açıklamalarından satır başları

Batı'nın egemen güçleri Ortadoğu'yu yeniden şekillendirmek istiyor. ABD İsrail'in dışında sözünden çıkmayacak ikinci bir devlet yani Kürt devleti arıyor. Türkiye olayları kontrol edemeyen bir ülke haline dönüştürülmüştür. Bunu bilmemek için aptal olmak gerekiyor. Bu iktidar bunu nasıl bilmez. Blöfle dış politika yapılmaz. Dış politika bir tarihsel derinliğe bakmak ve ders almak işidir, süreci iyi analiiz etmek gerekiyor

OYUN PLANLAMASI

ABD düşündüklerini aşama aşama dile getiriyor. Olayların gelişimine bakıyoruz; Antep patlaması Türkiye'yi ayağa kaldırdı. Terör aldı başını gitti. O kadar büyük zafiyetler var ki. Otomobil Sakarya'dan çalınıyor. Antep'te patlıyor. Siz neredesiniz?

BDP ve MHP'siz bu sorun çözülemez. Kürsü dokunulmazlığı hariç milletvekili dokunulmazlığının kaldırılmasını 10 yıldır istiyoruz.

ÇARPIŞIP DÖNÜYORLAR

O kamplara (Hatay) giren yabancı basın mensuplarının yaptığı röportajlar var. O kamplarda yaşayanlardan bazılarının ellerinde silahlarla fotoğrafları var. Kendi itirafları var. Eğitim alıyorlar. Suriye'ye gidip çarpışyorlar sonra dönüyorlar. Zaten sorun da buradan çıkıyor. Suriye halkıyla bir sorunumuz yok. Bir hayati tehlike varsa ona kucak açmalı korumalı. Ama akşam çatışacak sabah gelecek Türkiye onları koruyacak. Ülkelerden maaş alacaklar, böyle olmaz. Katar'dan Afganistan'dan bir sürü insan geliyor Türkiye'ye çatışmaya.

AYGÜN DİSİPLİNE GİTMEYECEK

Hüseyin Aygün parti adına konuşmamışsa, burada disiplin konusunda bir şey söz konusu değil. Ya peki AKP'den bir milletvekili, 'Dağdakiler benim canımdır ciğerimdir' dediğinde, AKP'nin sözcüsü '3-5 Mehmet' deyince kimsenin niye sesi çıkmıyor.

CEMEVİ İBADETHANE

İbadetin yapıldığı her yer ibadethanedir. Yargı kararı ne olursa olsun bir yerde ibadet ediyorsanız, Allah'a yakarıyorsunuz kim size 'burası ibadethane değildir' diyebilir. İnsanların inançlarını siyasete alet etmemek lazım. Yeni acılar yaşamayalım. Hatay, Sünni Alevi bir arada barış içinde yaşıyor. Şimdi orada huzur bozuldu. Yazık değil mi? Fay hatlarını tetiklemek doğru değil.