Pamukoğlu'ndan son Ergenekon yorumu

Pamukoğlu'ndan son Ergenekon yorumu

Ergenekon ve Balyoz davalarının siyasi olduğunu iddia eden Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Genel Başkanı Osman Pamukoğlu, "12 Haziran'ı bekleyeceksiniz, çözeceğiz. 12 Haziran'da sadece o dava değil her şey çözülecek" dedi. Osman Pamukoğlu, Burdur Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde partisinin Burdur milletvekili adaylarını tanıttı.

KARADENİZ'İN DALGALARI SAYILIYOR AMA ERGENEKON'UN SAYISINI UNUTTUK

Daha sonra da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pamukoğlu, Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alınan gazetecilerle ilgili, "Kaçıncı dalga olduğunu saydınız mı? Karadeniz hırçın bir denizdir. Karadeniz'in dalgaları bile sayılıyor ama, bu Ergenekon dalgalarını ben bile sayamıyorum. Aldı başını gitti" diye konuştu.

ARAP SAÇINA DÖNDÜ

Ergenekon ve Balyoz davalarının tamamen siyasi olduğunu iddia eden Pamukoğlu şunları söyledi: "Hepsi bu işin içindeler. Bu işi çözecek olan 12 Haziran'dır. Artık iş iyice akıl almaz hallere ve koşullara büründü. Yapmaya devam etsinler. Her şeyin bir sonu var. O son gelince hep beraber bakılacak. Ölçü kaçmış. 2007 yılından bu yana devam ediyor. Kaç celse toplanmış, daha doğru dürüst tutukluların ne savunması yapılabiliyor, ne de iddianameler tam okunmuş. 7 bin küsur sayfa iddianame var. 300'e yakın insan var. Arap saçına dönmüş. Ben içinden çıkabileceklerini zannetmiyorum. En büyük yanlışlık olarak şunu yapıyorlar, bunu siyasetçisi de yapıyor, bu işe bakanlar da yapıyor. Bunu yaparken işin içinden çıkılamaz hale getiriyorlar. Ergenekon diye tabir edilen davada 5- 6 grup insan var. Birbirleriyle alakasının olmadığını görüyorum. 12 Haziran'ı bekleyeceksiniz, çözeceğiz. 12 Haziran'da sadece o dava değil her şey çözülecek."

AĞIZDAN DOLMA İNSANLAR VAR

Pamukoğlu, milletvekili aday tanıtım toplantısının ardından Burdur Sanayi Sitesi'ne geçerek, esnafla sohbet etti. Bir av malzemeleri tamir atölyesine giren Pamukoğlu, buraya ağızdan dolma tüfek gelip gelmediğini sordu. Kendisinin ilk tüfeğinin ağızdan dolma olduğunu belirten Pamukoğlu, "Önceden ağızdan dolma tüfekler vardı. Şimdi ağızdan dolma insanlar var, bunlar da siyaset yapıyor" dedi. Pamukoğlu daha sonra Suludere Köyü'nü ziyaret ederek, 1994 yılında Hakkari'de şehit olan Ümit Alyanak'ın ailesiyle bir süre sohbet etti. Duygulu anların yaşandığı ziyarette Pamukoğlu, Hakkari'deki anılarını anlattı. Şehit annesi Vesile Alyanak ise şehit oğluna yazdığı şiirleri okudu. Pamukoğlu, Burdur ziyaretinin ardından Antalya'ya hareket etti.