İHA

CHP’de sular durulmuyor…

Seçimi kaybetmesine rağmen hala koltuğu terk etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu’na tepki için Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, harekete geçiyor.

Özcan, yarın Bolu’dan Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne kadar yürüyecek.

Kılıçdaroğlu’nun istifasını isteyen Özcan, tek tek şartlarını sıraladı.

'Siyasi rüşvet teklif edildi' iddiası

Yürüyüş öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen Özcan, saat 14.00’da Anıtpark’tan yola çıkacağını söyledi.

Özcan, yürüyüşten kendini vazgeçirmek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çevresinden siyasi rüşvet teklif edildiğini öne sürdü.

“Bu süreç içerisinde bazı şeyler değişir mi diye de bekledim aslında” diyen Özcan, şöyle devam etti:

"Kılıçdaroğlu, hala 'nasıl seçilirim' derdinde"

Yani, hani acaba genel başkan gerçekleri görür mü? Genel başkan artık değişimin kaçınılmaz olduğunun farkına varmış mıdır? Ama onun emarelerini görmüyorum. Tam tersi emareler görüyorum. CHP tarihinde ilk kez oluyor. Bu şunu gösteriyor; Kemal Kılıçdaroğlu ve başarısız ekibi, hala yeni kurultayda ‘nasıl seçilirim?’ derdine düşmüşler. Hala garip gelecek size. Bana birilerini gönderip bu yürüyüşten vazgeçmem karşılığında çeşitli siyasi vaatlerde bulunuyorlar. Yani onlara da söyledim, tekrar söylüyorum, ‘Beni koltuk meraklısı, koltuk sevdalısı tiplerle karıştırmayın. Ben bu yürüyüşü gerçekleştiriyorum.

"Birinin kendini feda etmesi gerekiyor"

Ben bu yola baş koydum.’ Açık söylüyorum, vallahi de dönmeyeceğim, billahi de dönmeyeceğim. O yüzden bana siyasi vaatle falan gelmeyin. Bir yıllık ihraç sürecinde de bana çeşitli siyasi vaatlerle gelenler olmuştu. Hepsine kapıyı kapattım. Ben zaten siyasi ikbalimi düşünseydim, bütün bunları söylüyor ve yapıyor olmazdım. Böyle durumlarda birisinin kendisini feda etmesi gerekiyor. Halk için, kendi koltuk sevdasını bir tarafa bırakıp, ülkesini, çocuklarını düşünerek birinin kendini yakması gerekiyor. İşte o biri de, ben olmaya hazırım.

"Benim derdim koltuk olsaydı..."

Seçilme hakkının elinden alındığını ifade ederek Kemal Kılıçdaroğlu’na çağrıda bulunan Özcan, şunları söyledi:

Belki genel başkan adayı olacağım. Ama o tedbir orada durduğu sürece, benim seçilme hakkımı elimden alıyorsun. Adaletten bahsediyorsun. Ondan sonra da çevrenden bazıları bana çeşitli siyasi rüşvetler teklif ediyor. Yürüyüşten vazgeçmem için, değişik makamlar, mevkiler. Açık olarak söyleyeyim. Ben ilkeli adamım. Haksız bir ceza verirlerse bekleyeceğim, dedim. Ve bekledim. Benim derdim zaten koltuk olsaydı çok önceden Kemal Bey'in eteğine yapışırdım.

"İkbalimi yakmaya hazırım"

Şimdi Kemal Bey'in çevresinde çeşitli aktif görevlerde bulunanlardan çok daha önce o görevlere de gelirdim. Benim ilkelerim var. Ben Atatürk'ün altı okuna sonuna kadar sahip çıkıyorum. Bu partinin Sorosçulara, emperyal güçlere, 10 Aralıkçılara teslim edilmemesi için de elimden ne geliyorsa yapma konusunda kararlıyım. Ben Sayın Genel Başkan'a tekrar sesleniyorum, ben bu yürüyüşten bu tür siyasi rüşvet teklifleriyle vazgeçmem. Çünkü ben kendi ikbalimi, geleceğimi yakmaya hazırım. Yeter ki bu parti siyasi düzene girsin, rayına otursun.

İstifa gelirse, yürüyüşten vazgeçecek

Yürüyüşten vazgeçeceği şartları sıralayan Özcan, “Sayın genel başkan, ‘Yarın itibariyle ben görevimden istifa ediyorum. Olağanüstü kurultay çağrısı yapıyorum. Tüzüğü demokratik bir hale getirmek için arkadaşlarım bir çalışma yaptılar. Bunu kamuoyuyla paylaşıyorum. Ve kurultayda aday olmayacağım’ dediği takdirde, ben bu yürüyüşten vazgeçerim. Demezse sonuna kadar. İnceldiği yerden de kopar.” dedi.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)