Dr. Emre İlhan burnun önemini anlattı
ensonhaber.com

KBB uzmanı Dr. Emre İlhan, burun sağlığı, estetiği ve bakımına dair her şeyi Star'dan Işıl Açıkkar'a anlattı. Ömrünü ‘burun’a, burun sağlığına, estetiğine adayan Dr. Emre İlhan burnun neden önemli olduğunu, ona iyi bakmak için neler yapmak gerektiğini detaylarıyla anlattı.

Dr. Emre İlhan burnun önemini anlattı

Dr. Emre İlhan'ın Star'a verdiği röportaj şu şekilde;

NEDEN BURUN

- Siz kulak burun boğaz uzmanısınız ama ününüz burundan geliyor. Neden özellikle burun?

"Benimki bir aşk... Üniversite yıllarında gitar çalmaya ve sonrasında gitar yapmaya başladığımda marangoz oldum diyebilirim. Bir şeylerin şeklini değiştirmek bir zanaat aslında. Eğitim hayatımda da beni en çok ilgilendiren kısmın burun olduğunu gördüm. Nefesi akciğere giderken hazırlayan bir organ, aslında bütün metabolizmanın kapısı olarak düşünülebilir. Burun, soluduğu havayı ısıtır, nemlendirir. Dışarıda hava eksi beş derece olsun, genzinize ulaşana kadar 36 dereceye getirerek akciğere gönderir."

Dr. Emre İlhan burnun önemini anlattı

İDEAL BURUN NASIL OLMALI

- İdeal bir burun nasıl olur?

"Estetik açıdan bakarsak yüzün tam ortasında olması sebebiyle bakışları etkiler burun. Yüzdeki güzelliği burun, alın ve çene verir. Sarkık burunlu birinin bakışları daha müşkülpesent olabilir. Çok kalkık bir burun ise şaşkın bir ifade yaratabilir. İdeal burun bakışlarınızı, kadınlarda daha kadınsı, erkeklerde daha kararlı hale getirendir. Koku alma duyusu olarak ele alırsak eğer hayattan tat almayı çıkarmak gibi, koku almak da çok önemli. Bunun dışında feromon dediğimiz, gözle göremediğimiz koku alma partikülleri var. Bu da karşı cinste dikkat ettiğimiz şeylerden biri. Karşındakiyle senin feromonların bir etkileşim oluşuyor, bu kimyasal bir durum. Aşk kimyasaldır derler hani..."

AŞK İÇİN SAĞLIKLI BURUN OLMALI

- Aşk için sağlıklı bir burun mu lazım?

"Feromonlar vücudumuzun salgıladığı koku partikülleri ama beyinde koku gibi algılanmıyor. Burnumuzun beynimize en yakın kısmındaki küçük bir bölümde ilkel bir organelimiz var, bu partikülleri hissediyor. Eş seçiminde de çok etkili. Bize kılavuzluk ediyor aslında."

KOKLAYARAK AŞIK OLUYORUZ

- Koklayarak mı aşık oluyoruz yani?

"Aynen öyle. Hani derler ya ‘Sanki önceden tanıyormuşum gibi hissediyorum’ diye, işte sebebi feromon dediğimiz koku partikülleri."

Röportajın devamı için TIKLAYIN..