Samsung'un iki ekranlı telefon patenti ortaya çıktı
ensonhaber.com

Katlanabilir akıllı telefon haberlerinin arttığı şu günlerde Samsung, kendi katlabilir akıllı telefonunu piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Kasım ayı başlarında duyurulan bu telefon, açıldığında tablet görünümünde olacak. Samsung'un geliştirdiği bu teknoloji, esnek OLED ekranı kaplamak için cam yerine, özel bir şeffaf film ve katlanmayı mümkün kılan bir menteşe mekanizması kullanıyor.

samsung

İKİ EKRANLI TELEFON

Ancak Samsung, iki bağımsız akıllı telefon gibi görünen iki ekranı birbirine bağlamak için mıknatıs kullanan bir model de dahil olmak üzere, katlanabilir telefonlar için başka tasarımlar geliştiriyor.  Yeni ortaya çıkan bir patent, Samsung'un iki ayrı ekranı manyetik olarak birbirine bağlayan yeni bir tasarım üzerinde çalıştığını gösteriyor.

samsung

Bu telefon, tablet modunda kullanıldığında iki ekrana sahip olduğu için kesintisiz bir ekran alanı elde edilemeyecek. Ancak, iki ekran aynı ayrı çeşitli hareketlerle başka formlara dönüştürülebilecek. Örneğin telefonun ana kamerası, basit bir kaydırma hareketiyle ön kameraya haline gelebilecek. Ayrıca ikinci ekran bir sanal klavye olarak kullanılabilecek.

samsung

TASARIM HAKKINDA BİRÇOK ŞEY BELİRSİZLİĞİNİ KORUYOR

İki ekranı birbirine bağlayan mıknatısın ne kadar güçlü olduğu ve iki ekran arasında herhangi bir kablo olmadan ekranların nasıl iletişim sağlayacaklarını bilinmiyor. Samsung belki de hiçbir zaman böyle bir telefon üretmeyebilir, ancak ortaya çıkan yeni patent, katlanabilir akıllı telefon tasarımı söz konusu olduğunda Samsung'un bir adım öne çıkabileceğini gösteriyor.