Sanatçı Dilber Ay hayatını kaybetti
DHA

Akraba ziyareti nedeniyle Ankara'ya giden Sinema ve ses sanatçısı Dilber Ay, rahatsızlanarak saat 22.05'te ambulansla Ankara Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kalp krizi geçirdiği belirlenen sanatçı Ay'ı, hayatta tutmak için doktorlar yaklaşık bir saat çaba sarfetti. Dilber Ay, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

CENAZESİ DÜZCE'DE

Acil Servis Sorumlusu Dr. Kemal Günaydın, Dilber Ay'ın saat 22.05'te hastaneye geldiğini, yapılan tüm müdahalelere rağmen yanıt alamadıklarını ve saat 23.00'de hayatını kaybettiğini bildirdi. Sanatçı Dilber Ay'ın, Düzce'de toprağa verileceği belirtildi.

DİLBER AY'IN SON FOTOĞRAFI

Dilber Ay'ın, bir süredir 'Dünyayı İyilik Kurtaracak' isimli platformun Yenidoğan sorumluluğunu yaptığı öğrenildi.

Platformun gönüllülerinden polis memuru Mustafa Şahin'in, Dilber Ay'ın vefatından bir gün önce yaptığı ziyarete ilişkin fotoğraflar paylaştığı ortaya çıktı.

Bu arada Dilber Ay'ın, diz kapaklarındaki rahatsızlıktan dolayı bir süredir özel hastanede tedavi gördüğü öğrenildi.

Sanatçı Dilber Ay hayatını kaybetti

DİLBER AY KİMDİR

Kureyşan aşiretine mensup olan Ay, 1 Ocak 1956'da Kahramanmaraş ilinin Pazarcık ilçesinde Yörük ve Kürt bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Kahramanmaraş ilinde, ilkokul 3. sınıfa kadar okudu. Çok fakir bir aile çocuğu olmasına rağmen, ailesi ile birlikte Kahramanmaraş' tan Ankara'ya göç etmiş ve oradan da Bolu-Düzce taraflarına yerleşmişlerdi.

Sanatçı Dilber Ay hayatını kaybetti

Düzce'de okula devam edemeyip 13 yaşında, babasından yaşlı bir adamla evlendirildi. Evlenmeden önce ise Düzce'ye güzel ses aramak için radyocular gelmişti. O zamanlar sesinin çok güzel olduğunu ispat etmek için radyoya hemen katıldı ve Gönül Gel Seninle Muhabbet Edelim türküsünü söyledi ve radyocuların düzenlediği güzel ses yarışmasını Dilber Ay birinci olarak kazandı.

İki çocuk annesi olduktan bir müddet sonra evlendiği kişiden ayrıldı. Radyoda tanındıktan sonra 60 albümü oldu. Almanya'da iki kere hapis yattı. Bir dönem Flash TV'de Kadere Mahkumlar adlı programın sunuculuğunu yapmıştı.

Cüneyt Özdemir'den 'zorunda mıyım' gafı VİDEO

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)