İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi
ensonhaber.com

İstanbul sonbaharda bir başka güzel diyerek yola çıkanlardansanız, yanılmanız neredeyse imkansız.

Megakentin 9 farklı noktasında adeta bir nefes alanı olan millet bahçeleri, güz aylarında sarıdan kırmızıya dönen yapraklarıyla eşsiz manzaralara sahne oluyor.

Sonbaharda İstanbul turu yapmaya hazırlanıyorsanız, millet bahçelerini rotanıza eklemenizi tavsiye ederiz. Yalnızca İstanbulluların değil çevre illerden gelenlerinde uğrak noktası olan yeşil alanlar, binlerce ağaç ve çiçekle süslü.

İstanbul'un havasını değiştiren Başakşehir, Kayaşehir, Hoşdere, Baruthane, Çırpıcı, Nakkaştepe, Pendik, Halkalı ve Ayazma Millet Bahçeleri vatandaşları ziyarete bekliyor.

İşte sonbaharda görmeniz gereken İstanbul'daki Millet Bahçeleri hakkında detaylar...

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

BAŞAKŞEHİR MİLLET BAHÇESİ

Başakşehir Millet Bahçesi, 37 bin metrekarelik kent meydanının hemen yanında 280 bin metrekare alan üzerine kuruldu. Bahçe, özel filtre sistemiyle kendi kendini temizleyen 15 bin 600 metrekarelik biyolojik göleti ve 30 bin metrekare alana kurulan tematik bahçesiyle dikkat çekiyor. 25 tür bitkinin bulunduğu tematik bahçede, çiçeklerle bezenmiş koku bahçesi gibi alanlar yer alıyor.

24 ayrı türde toplam 5 bin 570 ağaç, 160 bin çalı ve 42 bin metrekarelik etkinlik çayırının yer aldığı Başakşehir Millet Bahçesi'nde, ahşap malzemeden inşa edilen Millet Kıraathanesi'nde okuma salonu ve kafeterya bulunuyor.

Alanda ayrıca çeşitli etkinliklerin düzenleneceği amfinin yanı sıra; 6 kilometrelik yürüyüş ve bisiklet yolu, açık spor alanları, oyun parkları, engelsiz oyun alanları, oturma alanlar ile bin 200 araçlık kapalı ve 198 araçlık açık otopark bulunuyor.

Proje kapsamında ayrıca temelleri yeni atılan ve gelecek yıl tamamlanması hedeflenen 15 bin kişilik spor salonu ile yarı olimpik kapalı yüzme havuzu da yer alıyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

HOŞDERE MİLLET BAHÇESİ

Bahçeşehir Hoşdere mevki'inde yaklaşık 150 bin metrekare alan üzerine inşa edilen ve ortasında 7 bin metrekarelik biyolojik gölet olan parka, 128 tür bitki ekilerek, farklı türlerde 600 adet ağaç dikildi. İçerisinde güneş panellerinin yer aldığı Hoşdere Millet Bahçesinde elektrikli araçlar içinde istasyonlar kuruldu.

Üç tarafı sularla çevrili 2 bin 500 kişilik cami inşa edildi. Biyolojik göletten suların transfer edildiği havuz camiye ayrı bir güzellik katarken, Osmanlı evlerini andıran kurs binası ise kafeterya olarak hizmet veriyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

AYAZMA MİLLET BAHÇESİ

Vadi görünümü korunan millet bahçesinin 31 bin 56 metrekarelik bölümü yani yüzde 75'i yeşil alan olarak tasarlandı.

Spor alanları, çocuk oyun alanları, piknik alanları gibi birçok aktivite alanı bulunan parkta, bin 521 metrekare Çiçek Bahçeleri, 2 bin 570 metrekare bisiklet yolu ve koşu parkuru ile kütüphaneye sahip millet kıraathanesi de yer alıyor.

Ayazma Millet Bahçesi bünyesinde, ayrıca yürüme alanları, çay bahçesi, dinlenme ve seyir terasları ile araç parkı bulunuyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

NAKKAŞTEPE MİLLET BAHÇESİ

50 bin metrekarelik Boğaz manzaralı mesire alanı, spor alanları, piknik alanları, tenis kortu, biyolojik göleti, kapalı çocuk oyun salonu, doğa kaşif atölyesi, macera parkuru, okçuluk alanı, uçan yol ve seyir terası ile hizmet veriyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

KAYAŞEHİR MİLLET BAHÇESİ

Kayaşehir Millet Bahçesi 5.5 kilometre uzunluğunda 4 etaptan oluşan ve 1 milyon 267 bin metrekare yeşil alana sahip.

Emirgan'dan üç kat daha büyük olan Kayaşehir Millet Bahçesinde, parklar, bisiklet ve yürüyüş parkurları, dinlenme ve piknik alanları, seyir terasları sergi, festival ve konserlerin düzenleneceği platformları içinde barındırıyor.

Amfi tiyatrolar, renk, koku, ses ve tıbbi bitkiler ile 3 biyolojik göletin yer aldığı millet bahçesinde ihtiyaçları karşılayacak sosyal tesis de bulunuyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

BARUTHANE MİLLET BAHÇESİ

59 bin 719 metrekare alana kurulan Baruthane Millet Bahçesinde, 557 ağaç, 29 bin 141 çalı, farklı türlerde gül çeşitleri, 230 sarmaşık, mevsimlik çiçekler, 47 meyve bahçesi bulunuyor. Baruthane Millet Bahçesinde süs havuzu ve çocukların oyun alanları, spor alanları da yer alıyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

ÇIRPICI MİLLET BAHÇESİ

465 bin metrekarelik alana kurularak 6 etaptan oluşan Çırpıcı Millet Bahçesinin, 4 etabı tamamlanırken, 5. etabının projesi üzerinde çalışmalar devam ediyor. Bahçe, proje kapsamında dikilen 3 bin 661 ağaç, 93 bin 148 çalı, 53 bin 555 yer örtücü, 124 bin 121 gül ve bin 700 sarmaşık ile yeşile büründü.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

PENDİK MİLLET BAHÇESİ

235 bin metrekare alana sahip Pendik Millet Bahçesinde, 11 bin 245 metre bisiklet yolu, 5 bin 410 metre yürüyüş yolu, 4 bin 784 ağaç ile 31 bin 066 çalı ve bitkiyi içinde barındırıyor.

Yürüyüş, bisiklet yolu, piknik alanları, kafeterya, yansıma havuzu, amfi tiyatro, kent bostan alanı, ekstrem spor alanı, çocuk oyun alanları, seyir terasları, çardaklar Pendik Millet Bahçesinin içinde bulunuyor.

İstanbul'da sonbaharın tadına varacağınız 9 Millet Bahçesi

HALKALI MİLLET BAHÇESİ

Halkalı Millet Bahçesi ise 98 bin metrekare alana, bin 600 metre bisiklet yoluna, 3 bin 860 metre yürüyüş yoluna, 4 bin 483 ağaca ve 103 bin 506 çalı ve bitkiye sahip. Ayrıca, 180 kişilik cami ve 40 bin metrekare koru alanı da bulunan Halkalı Millet Bahçesi'nde 232 metrekare gölet ve süs havuzu da yer alıyor.