Silivri'de batan Tuğberk İmamoğlu'nun enkazına ulaşıldı

Marmara Denizi'nde meydana gelen gemi kazasında batan ve içinde 10 mürettebatın bulunduğu Tuğberk İmamoğlu gemisine ait enkazın yeri, TCG Akın kurtarma ve yedekleme gemisinin ROV cihazı ile tespit edildi.

Ensonhaber Ensonhaber
Silivri'de batan Tuğberk İmamoğlu'nun enkazına ulaşıldı
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Marmara Denizi'nin 18 mil açıklarda yaşanan kazada, Kocaeli’den Aliağa’ya giden Türk bayraklı 90 metre uzunluğundaki Alsu isimli ticari gemi ile İskenderun Limanı’ndan Karadeniz Ereğli’ye giden Tuğberk İmamoğlu isimli ticari gemi çarpışmıştı.

Kazada Tuğberk İmamoğlu isimli gemi8 dakika gibi kısa bir sürede batarken, içerisinde bulunan 10 kişilik mürettebat ise kaybolmuştu.

Kaybolan gemi mürettebatını aramak için sürdürülen çalışmalar 4'üncü gününde de devam ederken bugün kritik bir gelişme yaşandı. 

GEMİ ENKAZI ROV CİHAZI İLE TESPİT EDİLDİ 

Tuğberk İmamoğlu isimli geminin enkazına, kaza bölgesinin 50 metre yakınında ve 720 metre derinliğinde ulaşıldığı bildirildi. 

NTV'de yer alan haber göre, TCG Akın kurtarma ve yedekleme gemisinin dalış yapan ROV cihazı Tuğberk İmamoğlu gemisinin ismini görüntüledi.

Yeri tespit edilen geminin enkazında ayrıntılı incelenmenin başlatılması bekleniyor. 

TCG AKIN GEMİSİ YERİNİ TESPİT ETTİ

İlk günden itibaren kaza bölgesinde çalışmalarını sürdüren Deniz Kuvvetleri'ne bağlı TCG Akın kurtarma ve yedekleme gemisinin dün batan geminin yerini tespit ettiği bildirilmişti. 

Silivri'deki gemi kazasında tutuklanan kaptanlar: Biz değil onlar çarptı

GEMİNİN 1'İNCİ VE 3'ÜNCÜ KAPTANI TUTUKLANDI 

Öte yandan kazaya ilişkin Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatmıştı.

Bu kapsamda adliyeye sevk edilen şüphelilerden geminin 1. kaptanı Ahmet Erarslan ile 3. kaptan Murat Evciman tutuklanırken, 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

BİLİRKİŞİ RAPORUNDA İKİ KAPTAN DA KUSURLU BULUNDU 

Konuya ilişkin yürütülen soruşturma devam ederken, deniz kazası bilirkişi heyetince ön tespit raporu hazırlandı.

Raporda, ALSU isimli gemide birinci kaptan olarak görev yapan şüpheli Ahmet Eraslan'ın seyir emniyetinin sağlanmasına ilişkin gözetim ve denetim yükümlülüğünü yerine getirmediği belirlendi.

Yürütülen çalışmalarda, olay sırasında üçüncü kaptan ve vardiya zabiti olarak görev yapan şüpheli Murat Evciman'ın ise çatışmayı önlemek için gerekli tedbirleri zamanında ve etkin şekilde almadığı tespit edildi.

Silivri'deki gemi kazasında iki kaptan asli kusurlu