Sivas'ta Afgan çoban koronavirüs şüphesiyle karantinada
DHA

Afganistan uyruklu Abdul Mutalep Bazari (21), çoban olarak çalışmak için 15 Şubat'ta İran üzerinden Türkiye'ye giriş yaptı.

7 gün önce Sivas'ın Şarkışla ilçesine gelen Bazari, 3 gün ilçeye bağlı Cemel beldesinde kaldıktan sonra çobanlık yapmak için dün Merkezhüyük köyüne gitti.

Sivas'ta Afgan çoban koronavirüs şüphesiyle karantinada

KARANTİNAYA ALINDI

Köye gittikten bir süre sonra rahatsızlanan Abdul Mutalep Bazari, yüksek ateş şikayetiyle Şarkışla Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Hastanede yapılan ilk kontrolünün ardından Bazari, koronavirüs şüphesi ile gözlem altına alındı.

Sivas'ta Afgan çoban koronavirüs şüphesiyle karantinada

KAN ÖRNEĞİ ANKARA'YA GÖNDERİLDİ

Bazari'nin hastanedeki tedavisi devam ederken, alınan kan örneği incelenmek üzere Ankara'ya gönderildi. Yapılan tahlilin ardından Bazari'nin virüs taşıyıp taşımadığı belirlenecek.

Sivas'ta Afgan çoban koronavirüs şüphesiyle karantinada

Bu arada hastanede vatandaşların ve çalışanların da maske taktıkları görüldü.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Sivas Valiliği olaya ilişkin açıklamada bulunarak, "Şarkışla'da yaşanan olay, yakalanan her kaçak göçmene karşı yapılan rutin uygulamalar olup, bu konu hakkında çıkarılan söylentiler tamamen asılsızdır. Sivas merkez ve ilçelerimizde koronavirüs teşhisi konulan veya bu kapsamda tedbir amaçlı gözetim altında tutulan herhangi bir vaka bulunmamaktadır. Vatandaşlarımızı infiale sevk edecek bu tarz yalan haberlere zemin hazırlayanların tespiti de yapılarak, gerekli cezai işlem yapılacağının bilinmesini isteriz. Bilinmelidir ki hem bakanlıklarımız hem de ilimizde ilgili kurumlarımız, koronavirüse karşı gerekli önlemleri almış ve her türlü olasılığa karşı hazırlıklarını yapmıştır. Bu doğrultuda gerekebilecek tüm uygulamalar, tedbir amaçlı gözden geçirilmiştir." dedi.

Haber Kaynağı: Demirören Haber Ajansı (DHA)