Somali'den Türkiye açıklaması: Bizi zor durumdan kurtardılar

Somali Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Abdulfatah Kasim Mohamud, iki ülke arasındaki köklü bağlara dikkat çekerek, "Türkiye Somali'ye yeni gelmedi. Somali'nin içinde bulunduğu zor durumdan çıkmasına yardımcı oldu." dedi.

Ensonhaber Ensonhaber
Somali'den Türkiye açıklaması: Bizi zor durumdan kurtardılar
Ensonhaber'i Google'da haber kaynağınız olarak ekleyin

Türkiye’nin Somali ve kıta geneline yönelik askeri ile diplomatik desteği ivme kazanırken, Mogadişu yönetiminden iki ülke bağlarına ilişkin önemli bir değerlendirme geldi.

Shabele Media Network’e konuşan Somali Enformasyon, Kültür ve Turizm Bakanı Abdulfatah Kasim Mohamud, Ankara’nın desteğinin yeni bir durum olmadığını, ikili ilişkilerin köklü bir geçmişe dayandığını ifade etti.

"TÜRKİYE SOMALİ'NİN İÇİNDE BULUNDUĞU ZOR DURUMDAN ÇIKMASINA YARDIMCI OLDU"

Türkiye'nin Somali'nin zor dönemlerinde ülkeye destek verdiğini vurgulayan Mohamud, şunları kaydetti:

“"Türkiye Somali'ye yeni gelmedi, Somali halkına destek vermeye de yeni başlamadı. Türkiye, farklı ülkelerin bulunduğu bir dönemde buraya geldi ve Somali'nin içinde bulunduğu zor durumdan çıkmasına yardımcı oldu. Ordumuzu eğitti, ekonomik alanda ve kamu hizmetlerinde destek sağladı."”

"STRATEJİK ORTAKLIĞI KÖTÜLEMEK İSTEYEN KİRALIK KİŞİLER VAR"

Türkiye ile Somali arasındaki ilişkileri hedef alan çevrelerin bulunduğunu ifade eden Mohamud, "Türkiye neden şimdi sürekli gündeme getiriliyor? İki ülke arasındaki, insani yardımdan stratejik ortaklığa ulaşan ilişkileri kötülemek isteyen kiralık kişiler var." değerlendirmesinde bulundu.